Ege ‘Referanduma katılmak çok önemli bir görev’

‘Referanduma katılmak çok önemli bir görev’

08.04.2017 - 03:34 | Son Güncellenme:

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, referanduma sayılı günler kala, hayır için Bergama’ya çıkarma yaptı.

‘Referanduma katılmak çok önemli bir görev’

Alaattin Yüksel, beraberinde CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Salih Özçifçi ile birlikte, Bergama çalışmasına CHP İlçe örgütü ziyaretiyle başlarken, Bergama’da yürütülen hayır çalışmasına CHP İlçe Başkanı Ayşe Şimşek ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de katıldı.

Haberin Devamı

Bergama-Göçbeyli Pazarında esnaf ziyaretiyle çalışmalarına başlayan Yüksel ve beraberindekiler, vatandaşlara 16 Nisan’da referandumda katılımın en üst seviyeye çıkarılması çağrısında bulunurken, Alaattin Yüksel “referanduma katılımın yurtseverlik ve vatandaşlık görevi olduğunu” vurguladı. Yüksel şunları söyledi

Bu referandumda milletvekili, belediye başkanı veya belediye meclis üyesi seçilmeyecek, bu nedenle siyasi parti kalıplarından uzaklaşarak 16 Nisan’da sandığı gidilmesi gerek, ülkenin geleceğinin oylanacağı bu referanduma sahip çıkılması son derece önemli. Ayrıca gücün tek bir adamda toplandığı hiçbir başkanlık sistemi yoktur. Özgürlükçü demokrasi için, tek adam zihniyetine karşı çıkılması hem vatandaşlık görevi, hem de gelecek nesiller ve cumhuriyeti bizlere emanet edenlere borcumuzdur.

Haberin Devamı

‘Çözülmüyor’

Alaattin Yüksel, “Yasama, yürütme ve yargıyı tekeline almak için düzenlenen bu anayasa değişikliğinin, ülkenin en yakıcı sorunu olan işsizliğe, teröre, yoksulluğa, ekonominin küçülmesine çare değildir. 18 maddenin hiçbirinde bu sorunların çözümü ile ilgili tek bir satır bile yoktur” dedi. Yüksel ve beraberindeki heyet pazar yerinde vatandaşlarla tek tek selamlaşarak ‘Hayır’ı anlatan broşürleri dağıttı.