Ege Rektör’den öğrencilere doğru tercih tavsiyesi

Rektör’den öğrencilere doğru tercih tavsiyesi

24.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tercih döneminin başlaması ile üniversite adaylarını önemli günlerin beklediğini belirten İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Kayhan Erciyeş, “Öğrencilerin yapacakları tercih, gelecekteki başarı ve mutluluklarını belirleyecek bir tercihtir.

Rektör’den öğrencilere doğru tercih tavsiyesi

Kimse sevmediği bir mesleği yaparken başarılı olamaz” dedi. Tercihte dikkat edilmesi gereken kriterlere değinen Erciyeş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Popüler meslekleri tercih etmek yerine kişinin kendini geliştireceği ve iş dünyasının gelecekte ihtiyaç duyacağı meslekler için eğitim almak, aynı zamanda geleceğe yatırım demektir.”
Sadece meslek edinmenin değil akademik kariyer olanaklarının da mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan Prof. Erciyeş, “Günümüzde pek çok kişi, mezun olduğu bölümün üzerine kendini geliştirdiği akademik kariyerinde başarılara imza atıyor. Tercih yaparken sadece ön lisans ve lisansı değil, yüksek lisans ve devam eden süreci planlamalarında fayda var. Günümüzde iş başvurularında yüksek lisans ve doktoranın önemi unutulmamalı” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi öğrencilere rehber
Yaşar Üniversitesi, üniversite sınavını kazanan ancak tercih yapmakta zorlanan öğrenciler için, uzman rehber öğretmenlerden oluşan Tercih Danışma Merkezi kurdu. Gençlere yaşamlarını şekillendirecek üniversite tercihi konusunda yol gösterme niteliği taşıyan merkez, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Alanlarında uzman rehber eğitmenlerin yanı sıra, her fakülteden bir eğitmenin kendi bölümüyle ilgili bilgi verdiği merkezde, danışma, puan değerlendirme ve rehberlik hizmeti sunuluyor. Adaylara tercih edebilecekleri bölümler hakkında detaylı bilgiler de sunuluyor. Diğer yandan adaylar, Yaşar Üniversitesi internet sitesindeki ‘tercih robotu’ndan da yararlanabiliyor.

“Yaz Kulübü”nde doyasıya eğlence
İzmir Özel Türk Koleji Yaz Kulübü öğrencileri Sanat Dünyası‘nın düzenlediği etkinliklerde eğlenceli anlar yaşadı. 2-6 yaş grubu öğrencilerinin velileri ile birlikte gerçekleştirdikleri etkinliklerde, tişört boyayan, seramik yapan öğrenciler, tebeşirlerle yer boyamada gerçekleştirdi. Kalıp şekiller ile boya yapan öğrenciler hem eğlenip hem öğrenirlerken velileri ile hoş ve etkin zaman geçirme fırsatı da bulmuş oldular. Sanat Dünyası tarafından gerçekleştirilen etkinliğin ardından veli ve öğrenciler küçük ikramlar eşliğinde sohbet ederek güzel bir gün geçirdi.