Ege Rengarenk fuar açıldı

Rengarenk fuar açıldı

18.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR’de her yılbaşı öncesi Egeliler’in büyük ilgi gösterdiği SOUVENIR 2010- 21. Hediyelik Eşya Günleri, Noel Baba, Nasrettin Hoca, Hacivat-Karagöz, Keloğlan kostümlü kahramanlar tarafından açıldı.

Rengarenk fuar açıldı

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ve Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer katıldı. Gençiz Fuarcılık tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen, 31 Aralık’a kadar açık kalacak SOUVENIR 2010 Hediyelik Eşya Günleri kapsamında 198 firma stant açtı, fuar alanında hediyelik eşyalar görücüye çıktı. Ahşap aksesuarlar, antika hediyelik eşyalar, bijuteri, çiçek, deri ve tekstil aksesuarları, elektronik eşyalar, ev tekstili, gıda, gümüş aksesuarlar, kırtasiye ürünleri, kitap, kozmetik, kristal ürünler, ofis aksesuarları, oyuncak, saat, seramik ürünler, tekstil ürünleri, yılbaşı süs eşyaları ve zücaciye gibi ürünlerin satışı ve tanıtımı yapılmaya başlandı. SOUVENIR 2010, 15 gün süreyle açık kalacak.

Zeytin ve Zeytinyağı sektörü hedef büyüttü
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu’nu 60 üyenin katılımıyla gerçekleştirdi. UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, üçüncü faaliyet yılını tamamladıklarını belirterek faaliyetleri şöyle aktardı:
“Büyük miktarlarda fidan dikim teşvikleri yapıldı. Ağaç sayımız yüzde 60’lık bir artış ile 100 milyon adetten 160 milyonlara çıktı. Üretimdeki bu anlamlı artışın yanı sıra iç tüketimin de 0,8 kg.dan 1,5 kg.’lar seviyesine çıktığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllar zeytin ve zeytinyağı tanıtımı içte ve dışta yeniden yapılanacaktır. Ancak şu iyi bilinmelidir ki dökme zeytinyağı ihracı sadece bir pansumandır.Yıllardır dökme zeytinyağı ihracatına odaklanan ülkemiz, imajını ambalajlı ihracatını arttırarak güçlendirecektir.”

Tüm sektör temsil ediliyor
UZZK Yönetim Kurulu’nda Dr. Mustafa Tan, Hüsmen Solmaz, Ahmet Selim Kantarcı Murat Narin, İsmail Muzaffer Eren, Yahya Ali Osman Ağacık, Dr. Nejat Özilbey, Ummahan Tibet ve Mehmet Cavlı yer alırken Denetleme Kurulu’nda Ali Murat Temel ile Prof. Dr. Gürel Nişli bulunuyor.