17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Turizm sektöründe mutfak şefi olarak çalışan eşi Ümit Uçar’la Ukrayna’da tanışan ve Türkiye’ye gelerek evlenen, Öykü Nina (8) ve Emir’in (4) annesi Maria Uçar, Balçova’daki evlerinin yanındaki mütevazı atölyelerinde bir yıldır ‘medovik’ yapıyor.
İnşaat mühendisliği öğrenimi gören Uçar, pastanın ana malzemesinin ‘bal’ olduğunu söylüyor, “Hamuru tamamen baldan yapılıyor. ‘Med’ Rusçada bal demek; Ruslar, buna ‘bal pastası’ adını vermiş. Çok hafif, hem de doyurucu” diyor.
Evde yaptıkları pastayı önce Karşıyaka’da bir kafede arkadaşlarına ikram ettiklerini, devamı sorulduğu için küçük bir atölye açmayı uygun bulduklarını belirten Maria Uçar, pastanın şarküterilerde bulunabildiğini, sipariş veren herkese yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydediyor.
‘Medovik’in kreminde günlük süt, kaymak ve süt reçeli kullanıldığını belirten Uçar, “Çok sağlıklı bir pasta bu. Dilimle de satılabiliyor, canınız istediği zaman pasta yiyebiliyorsunuz” vurgusunu yapıyor. medovik.com.tr