Ege Rüzgarımız Türkiye’ye enerji ve güç veriyor

Rüzgarımız Türkiye’ye enerji ve güç veriyor

23.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Üretimin yüzde 20’sini karşılayan İzmir, sektörün geleceğinin tartışıldığı üst düzey katılımlı toplantıya ev sahipliği yaptı. İZKA, 3 milyon euroluk proje müjdesi verdi

Rüzgarımız Türkiye’ye enerji ve güç veriyor

Türkiye’nin rüzgar enerjisi başkenti İzmir’in sektördeki yeri, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ‘İzmir Rüzgarı - Rüzgar Enerjisi Sektörü Toplantısı’nda masaya yatırıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Dr. Çetin Ali Dönmez ve Mehmet Fatih Kacır ile sektör temsilcilerinin katıldığı buluşmanın açılış konuşmasını yapan İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, “Sektörde yerli ve yabancı yatırımcının bölgemize çekilmesi, ekipman üretimi konusunda İzmir’in bir üs haline gelmesi ve sektörel bir kümelenmenin gerçekleşmesi amacı ile çalışıyoruz” diye konuştu.
Yavuz, sektörü destekleyecek şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ kapsamında da, İZKA tarafından yaklaşık 3 milyon euro bütçeli “Best for Energy” isimli AB projesi yürütüleceğinin müjdesini verdi. Rüzgar enerjisi sektörünün Türkiye’deki en önemli çatı kurumlarından olan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım ise, Türkiye’deki santrallerin yüzde 50’sinin Ege’de, 180 santralin 43’ünün ise İzmir’de olması dolayısıyla kentin gücüne dikkat çekti. İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar da, “İzmir’in, rüzgar enerjisi santralleri bakımından kurulu gücü 1.400 megawatt sınırına dayanrı. Önümüzdeki yıllar içerisinde 1.500 megawatt kurulu güce ulaşması öngörülüyor” dedi.