Ege Sahte 3 icracıya PTT’de suçüstü

Sahte 3 icracıya PTT’de suçüstü

02.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Torbalı’da sahte borç ihtarnamesi gönderenler hesaplarına yatan parayı çekerken yakalandı

Sahte 3 icracıya PTT’de suçüstü

İzmir Torbalı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Figen Y.’ye geçen hafta, postayla 550 TL’lik borç nedeniyle bir ihtarname geldi. Avukat Rıza S. tarafından gönderilen ihtarnamede, borcun ödenmemesi halinde icra takibi başlatılacağını öğrenen Figen Y. şok oldu. Böyle bir borcu olmayan Figen Y., durumu polise bildirdi. Polis, ihtarnamenin kendini avukat olarak tanıtan kişiler tarafından gönderildiğini tespit etti.

Polis, PTT önünde pusu kurdu

Figen Y.’nin irtibata geçtiği sahte avukatların parayı İzmir Adliyesi PTT Şubesi’ne yatırmasını istemeleri üzerine saat 16.00 sıralarında polis önlem aldı. Figen Y.’nin PTT’ye yatırdığı parayı çekmeye gelen E.A. ve kuzenleri T.G. ile T.Ü. suçüstü yakalandı. T.G.’nin üzerinde, suçlarda kullanılan çok sayıda cep telefonu ve sim kart ile 2010’da ölen bir şirketin sahibi Abdurrahman G.’ye ait kalem kaşe ele geçirildi.

Otobüsten düşen emekli bankacı öldü

Emekli bankacı Ayla Tercan (74), Alsancak’ta arkadaşlarıyla oturduktan sonra saat 21.00’de evine gitmek için yola çıktı. Göztepe Durağı’nda Erol Bahtiyar yönetimindeki Balçova - Halkapınar otobüsünden inmeye çalışan Tercan, iddiaya göre şoförün hareket etmesiyle dengesini kaybedip yola düştü. Yaralanan Ayla Tercan, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm girişimlere rağmen hayatını kaybetti.

Saruhanlı’da PTT’den 10 bin lira çalındı

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde, önceki gün öğle saatlerinde PTT Şubesi’ne gelen kişi ya da kişiler, iddiaya göre görevli memurun yerinde olmamasından faydalanıp, gişelerin altındaki para kutusundan 10 bin TL alarak kayıplara karıştı. Görevli memur yerine döndüğünde paranın olmadığını fark edince durumu polise bildirdi. Polis, parayı alıp kayıplara karışan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.