Ege Sahte evraklarla, yüklü kamyonları çalıyorlardı

Sahte evraklarla, yüklü kamyonları çalıyorlardı

22.02.2011 - 00:53 | Son Güncellenme:

İzmir’den 4 Ocak’ta yüklenen 100 bin TL değerindeki demiri, Edremit’e götürmesi gereken kamyonun ve sürücüsünün kaybolmasının ardından polis çalışma başlattı.

Sahte evraklarla, yüklü kamyonları çalıyorlardı

Ekipler, kamyon şoförü R.K.’nin ehliyetinin sahte olduğunu tespit etti. Ayrıca malı götüren kamyonun plakasının da sahte olduğu belirlendi.
29 Ocak’ta bu kez Kayseri’de 37 bin liralık banyo malzemelerini İstanbul’a götürmek için teslim alan kişiler, ortadan kayboldu. Burada da kimliği kullanılan M.A.’nın olay zamanı İzmir’de bulunduğu ortaya çıktı. Bandırma’da bir kamyonun plakalarının değiştirildiği ihbarı üzerine yakalanan İ.K.’nin üzerinden S.K., T.U.’nun üzerinden ise R.K. ve M.A. adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı.
Araştırma sonunda iki zanlının, 100 bin liralık demir, 37 bin liralık banyo malzemesi, 15 ton boya, 17 ton katkı maddesi ve tuz, 35 bin liralık tiner, 20 bin liralık pirinçle 200 bin yumurtayı yerlerine teslim etmediği belirlendi.

Haberin Devamı

Duraktaki çantadan kitap çıktı
Şehitler Caddesi Alsancak Stadı yanındaki otobüs durağında saat 18.00’de bir sırt çantası gören vatandaşlar hemen polise haber verdi. Polis, Altay-Denizlispor arasında saat 19.00’da başlayacak futbol maçı nedeniyle yoğun olan caddede önlem aldı. Uzaktan kumandalı imha robotuyla çanta patlatıldı. Çantadan kitap ve defter çıkmasıyla herkes rahat bir nefes aldı.

Devrilen TIR’ın şoförü can verdi
Balıkesir’den Akhisar yönüne giden Ahmet Subaşı (54) yönetimindeki 16 JAV 06 plakalı TIR, saat 15.30’da Kırkağaç’ın İlyaslar Beldesi girişinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi. Şoför Subaşı araçtan metrelerce uzağa fırladı. Vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İnceleme sonucu Subaşı’nın hayatını kaybettiğini belirlendi. Ulaşımı bir saat durduran kazayla ilgili araştırma sürüyor.

Haberin Devamı

Borçları yüzünden kendini evde astı
Buca İlçesi 648/1 Sokak 24 numarada oturan 29 yaşındaki Özkan Okyar, önceki gece 23.30 sıralarında, evde yalnız olduğu sırada, mutfak tavanındaki kancaya kendini astı. Komşusundan dönen eşi, ipi kesip Okyar’ı indirdi, polise ve ambulansa haber verdi. Sağlık ekipleri, Okyar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Bir çocuk babası talihsiz adamın, borçları nedeniyle bunalımda olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Vücuduna elektrik verip intihar etti
İzmir Güzelyalı’da iş çıkışı Berk Ünal (27), saat 21.00’de amcası Cengiz Ünal’ı (54) ziyaret için evine gitti. Yalnız yaşayan ve çalışmayan amcasının kapıyı açmaması üzerine yeğen Ünal polisi aradı. Polis, evin salonunda Cengiz Ünal’ın cesediyle karşılaştı. Ünal’ın el ve ayak parmaklarına bağladığı kablolarla vücuduna elektrik vererek intihar ettiği belirlendi. Ünal’ın psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

Motosiklet hırsızı tüfekle yakalandı
Bayraklı İlçesi’nde motosiklet hırsızlığı ihbarı alan polis 18 yaşındaki O.G.’nin evine baskın yaptı. Aramada bodrum katta çalıntı olduğu belirlenen bir motosiklet ele geçirildi. Evde ayrıca meşe olarak adlandırılan, birer içimlik 17 küçük paket halinde hazırlanmış esrarla pompalı tüfek de bulundu. Poliste beş kaydı çıkan O.G. adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Korsan ürün için 304 baskın yapıldı
İzmir Polisi, 2010’da il merkezi ve ilçelerinde korsan yayınla mücadelede 304 operasyonda 386 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirdi. Operasyonlarda 161 bin 442 korsan ve bandrolsüz kitap ele geçiren polis 35 bin 979’u film, 17 bin 912’si oyun ve 797’si müzik DVD’si olmak üzere toplam 54 bin 688 korsan DVD’ye el koydu. Korsan DVD kopyalamada kullanılan 45 bilgisayar, 70 DVD yazıcı ile korsan oyun ve filmlerin depolandığı 34 harici harddiske de el koyan polis, korsan kitap ve DVD satışı yapanların yakalanmamak için geliştirdikleri ilginç yöntemleri de deşifre etti.