Ege Sahte vekaletle PARA ÇEKECEKTİ

Sahte vekaletle PARA ÇEKECEKTİ

15.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Narlıdere’de, Almanya’da yaşayan A.Ö’nün torunu D.K. adına sahte kimlik ve vekalet çıkartıp banka şubesinden 205 bin lirayı çekmeye çalışan N.U, polis tarafından yakalandı.

Sahte vekaletle PARA ÇEKECEKTİ

Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı. Almanya’da çalışan A.Ö, memleketi Malatya’da bir banka şubesine 205 bin lira para yatırdı. Narlıdere’deki banka şubesine gelen ve elindeki noterden tercüme edilmiş vekaletname ve A.Ö’nün torunu olan D.K. adına düzenlenmiş kimlik veren bir kişi parayı çekmek istedi. Banka görevlisi, 30 bin lirayı verdi, kalanı bir gün sonra verebileceğini söyledi. Bankaya gelip geri kalan parayı çekmek isteyen zanlı, banka görevlisinin, “Almanya’da yaşayan A.Ö. ile görüştük. Kendisinin Almanya’da bulunduğunu ve kimseye vekalet vermediklerini, şikayetçi olduklarını ifade ettiler” demesi üzerine şaşırdı. Polis, dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. A.Ö’nün hesabında kalan 174 bin lira parayı çekemeyen gerçek kimliği N.U. olan kişi, emniyete götürüldü. Adliyeye sevk edilen dolandırıcı N.U, tutuklandı.

İş bulma vaadi ile dolandırdı
Balçova, Buca ve Konak’ta, üç kişiyi İzmir Büyükşehirşehir ve Balçova belediyelerinde işe yerleştiriceğini söyleyip 19 bin 275 lira dolandıran zanlı yakalandı. Deniz Özdemir adlı vatandaşa, Büyükşehir Belediyesi’nde iş bulduğunu söyleyip 275 lirasını alan dolandırıcı S.B, sözde Hasan Öztürk’ü de Balçova Belediyesi’ne soktu. S.B, uzun süre dil döktükten sonra Hasan Öztürk’ün de 19 bin lirasını aldı. Zanlı, Mehmet Ali Kayserili’yi de iş bulma vaadiyle dolandırmaya kalkınca, bu kez yakayı ele verdi. Mehmet Ali Kayserili’nin durumu polise bildirmesiyle, iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan S.B, emniyet güçleri tarafından yakalandı. Zanlı, adliyeye sevk edildi.

Alacağını isteyince tabancayla vuruldu
Muğla’da, 29 yaşıdaki Murat Yaşar, garson olarak çalıştığı otelde bacağından tabancayla vuruldu. Polis, olayla ilgili otelin sahibi ile oğlunun arandığını bildirdi. Gümbet’te bir otelde garson olarak çalışan Murat Yaşar, iddiaya göre, otel sahibi Ş.G’den, üç aylık birikmiş alacağını istedi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma, Ş.G’nin oğlu S.G’nin de araya girmesiyle büyüdü. Murat Yaşar, ayağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Bodrum polisi, baba oğulu arıyor.
Muğla’da, 29 yaşıdaki Murat Yaşar, garson olarak çalıştığı otelde bacağından tabancayla vuruldu. Polis, olayla ilgili otelin sahibi ile oğlunun arandığını bildirdi. Gümbet’te bir otelde garson olarak çalışan Murat Yaşar, iddiaya göre, otel sahibi Ş.G’den, üç aylık birikmiş alacağını istedi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma, Ş.G’nin oğlu S.G’nin de araya girmesiyle büyüdü. Murat Yaşar, ayağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Bodrum polisi, baba oğulu arıyorMuğla’da, 29 yaşıdaki Murat Yaşar, garson olarak çalıştığı otelde bacağından tabancayla vuruldu. Polis, olayla ilgili otelin sahibi ile oğlunun arandığını bildirdi. Gümbet’te bir otelde garson olarak çalışan Murat Yaşar, iddiaya göre, otel sahibi Ş.G’den, üç aylık birikmiş alacağını istedi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma, Ş.G’nin oğlu S.G’nin de araya girmesiyle büyüdü. Murat Yaşar, ayağından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Bodrum polisi, baba oğulu arıyor.
POLİSTE 24 SAAT
Otobüste taciz Balçova’da, belediye otobüsünde bir kadını taciz ettiği öne sürülen zanlı yakalandı. Polise başvuran M.T, otobüste yanında duran erkeğin, eliyle omuzunu tutup sıktığını belirtip şikayetçi oldu. Ekipler, zanlı K.B.’yi gözaltına aldı.
Parfüm çaldılar Bayraklı’da bir işyerinden parfüm çaldıkları iddia edilen iki kız kardeş yakalandı. Çalıştığı işyerinden hırsızlık yapıldığını belirten Erol Bulut, zanlılardan şikayetçi oldu. Ekipler, işyerinden parfüm, şampuan ve sabundan oluşan toplam 23 bin liralık ürün çalan Ö.P. ve ablası Ç.P’yi kısa sürede yakaladı.
Tekne kayıp Seferihisar Akarca’da sahilde, karaya çıkarılmış tekne çalındı. 3.15 metre uzunluğundaki Bahar-Ö. isimli teknesinin yerinde olmadığını gören Ömer Özden Balköse, polisten yardım istedi.
Yardım bahane Çiğli’de, evine girdikleri 84 yaşındaki İsmihan Alkışlar’a, hükümet adına yardım yapacağını söyleyen kimliği belirsiz kişiler, altın bileziği alıp kaçtı. Alkışlar’ın eşkalini anlattığı zanlılar aranıyor.