Ege Şampiyon fabrikası İzmir Büyükşehir Belediyespor

Şampiyon fabrikası İzmir Büyükşehir Belediyespor

12.08.2017 - 02:42 | Son Güncellenme:

Yılın ilk yarısında 20’si uluslararası toplam 165 madalya ve 29 kupaya uzanan Büyükşehirli sporcular büyük bir başarıya imza attı. Kulüp, geçen yıl da 44’ü uluslararası, 106’sı altın, toplam 284 madalya ve 34 kupa almıştı

Şampiyon fabrikası İzmir Büyükşehir Belediyespor

Türkiye’nin, sporcu sayısı ve branş açısından en büyük kulüplerinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, başarılı bir yarı yılı geride bıraktı. 32 aktif branşı, binlerce sporcusu ve yüzlerce antrenörüyle dev bir eğitim kurumu niteliğindeki Büyükşehir Belediyespor, engellilere ve genç sporculara fırsat eşitliği yaratması ve sporun neredeyse tüm branşlarında mücadele eden ekipler kurmasıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

165 madalya, 29 kupa

2017’nin ilk yarısında göz dolduran Büyükşehirli sporcular, 20’si uluslararası olmak üzere toplam 165 madalya ve 29 kupa kazandı. 55 altın, 39 gümüş, 71 bronz madalyayı İzmir’e getiren BŞB’li sporcular, uluslararası platformda ise tam 5 kez birincilik kürsüsüne çıktı. Geçtiğimiz yıl 44’ü uluslararası alanda olmak üzere, 106’sı altın toplam 284 madalya ve 34 kupa kazanan İzmir BŞB., uluslararası platformda ise tam 17 kez birincilik kürsüsüne çıktı.

Avrupa’dan 10 madalya

Çiçek Akyüz, Yunanistan’da düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda ve Balkan Şampiyonası’nda, Esra Akbulut tekvando dalında Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda, Efe Çetiz ise ISU Cup of TYREL Avusturya ve Minikler Challenge Cup Hollanda şampiyonluğuna ulaştı, Simge Erensayın Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Almanya’da gerçekleştirilen Gençler Brandenburg GYM Cıty Open’da da Cansın Tosuner bronz madalyanın sahibi oldu. Yasemin Ecem Anagöz ise Avrupa Gençler Okçuluk Kupası’nda üçüncü oldu, Ahmet Kasap, İstanbul’da düzenlenen Balkan Gençler Salon Atlezim Şampiyonası’nda ikincilik elde ederken genç atlet, Belarus’taki U20 Salon Atletizm Yarışmaları’nda ise Gençler Salon Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig sevinci

Ampute Futbol 1. Ligi’nde İzmir’i temsil eden Ampute Takımı, 91 kez rakip fileleri havalandırdı ve gol yemeden Süper Lig’e yükseldi. Buz Hokeyi 1. Ligi’nde Süper Lig bileti geldi, bayan voleybolcular da TVF 2. Ligi’nde başarılı sonuçların altına imza atarak tarihinde ilk kez 1. Lige yükselmenin mutluluğunu yaşadı.