Ege Şampiyon isyanda

Şampiyon isyanda

21.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’deki 17 milli sporcunun 13’ünü barındıran Mediset Şavkar Kulübü, imkansızlık yüzünden öğrencilerini Konak Belediyesi’ne veriyor Sekiz yıldır altın madalya kazandıklarını belirten Genel Koordinatör İsmail Göktekin, “Başarılarımız çok fakat salonumuz yok” dedi

Şampiyon isyanda

İzmir’de dokuz yıl önce kurulmasına rağmen kısa sürede Türkiye’ye damgasını vuran Mediset Şavkar Cimnastik Kulübü, salonuna kavuşmak istiyor. Son sekiz yıldan bu yana minik kızlar ve minik erkeklerde birinciliği hiçbir takıma kaptırmayan İzmir temsilcisi, 500 kişiye ulaşan altyapısında geleceğin sporcularını yetiştirmek için kendilerine tesis veya arazi tahsis edilmesini talep ediyor. Hem yarışmacı hem de yetiştirici bir kimlik taşıdıklarını belirten Genel Koordinatör İsmail Göktekin, “Başarımız saymakla bitmez ama salonumuz yok. Bunun yanı sıra bünyemizde bulunan 500 civarındaki miniğe cimnastik yaptırıyoruz. Sürekli artan potansiyelimizi daha sağlıklı bir yapıda değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bornova’daki salonda diğer kulüplerle birlikte çalıştıklarının altını çizen Göktekin, “Cimnastiğin antrenmanı diğer spor branşlarına benzemiyor. Altı gün boyunca günde ortalama 6 saat salonda kalıyoruz. Diğer kulüplerin sporcularıyla birlikte olduğumuz için istediğimiz randımanı alamıyoruz. İzmir’deki 17 milli sporcunun 13’ü bizde. Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin açık ara en iyi cimnastik kulübüyüz. İzmir’deki yerel yönetimlerden salon veya tesis yapabileceğimiz arazi istiyoruz” diye konuştu.

Şubeler açtılar
Sporcu fazlalığı yüzünden yetiştirdiği minikleri Konak Belediyesi’ne veren Mediset Şavkar, Konak Belediyesi çatısı altında da mücadele etmeye başladı. Artık Konak Bld’nin de sporcu kabul etmediğini belirten Göktekin, “Bu yüzden yeni bir sistem geliştirdik. Üçkuyular, Gaziemir, Karşıyaka’da şubeler açtık. Burada seçtiğimiz öğrencileri Bornova’daki salona getiriyoruz” dedi. Öztekin, “Yarışmacı olmasa bile 5 - 11 yaş aralığındaki her çocuğun cimnastik yapması gerekmektedir. Cimnastik, çocuklara kuvvet, esneklik, koordinasyon veriyor. 34 yıl bu sporu yapan çocuklar her branşta başarılı olur. Bu konuda Aykut Kocaman en önemli örnek. Bizde de Ali Kozak isimli öğrencimiz cimnastik eğitimi aldıktan sonra sırıkla yüksek atlama branşına yöneldi. Diğer öğrencimiz Şafak Tamer 400 metre engellide dereceler yaptı” şeklinde konuştu.

Antrenörler sigortasız
“Bir büromuz bile yok” diyen Göktekin, “Yüzlerce sporcuya daha iyi şartlarda cimnastik branşını öğretmek istediklerini söyledi. Antrenör sorununa da değinen başarılı çalıştırıcı şöyle konuştu: “Federasyonlar, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü onayıyla sözleşmeli antrenör alabiliyor. Ankara, İstanbul, Bolu, Konya ve Adana’da bu uygulama yapılırken, İzmir sınıfta kaldı. Antrenörler Özgür Gümüşlü ve Yılmaz Göktekin’in sigortası bile yok. Her yıl Türkiye şampiyonları çıkarmamıza rağmen kötü şartlarda çalışıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz.”