Ege ‘Sanal deprem’le felaket hazırlığı

‘Sanal deprem’le felaket hazırlığı

23.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtfaiye, İZSU, ESHOT gibi belediye kuruluşları, Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, bir deprem senaryosunun üzerinde eksiklerini belirledi

‘Sanal deprem’le felaket hazırlığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık çalışmaları kapsamında afet planında yer alan tüm hizmet gruplarıyla birlikte, bir deprem senaryosu üzerinde koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı tatbikat toplantısı, Toros’taki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) düzenlendi.

Fiili tatbikat
Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan fiili tatbikatın ön çalışmasını yaptıklarını açıklayan Kocaoğlu, “Temennimiz, bir afetle karşılaşmamak. Ancak, İzmir’de deprem gibi bir afet olması durumunda başta Valilik, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, diğer kamu kurumları hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Plan denetlendi
Afet Kriz Koordinasyon Kurulu’nda yer alan İtfaiye Daire Başkanlığı, İZSU, ESHOT, İZBETON, Fen İşleri Daire Başkanlığı gibi kurum yetkililerinin yetkililerin katıldığı tatbikat toplantısında bir sunum yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, tatbikatın amacının afet ‘Afet Yönetim Planı’nın işlerliğinin denetlenmesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

“Merkez üssü Ege Denizi”
Barandır, senaryo gereği sabah erken saatlerde merkez üssü Ege Denizi Seferihisar açıklarında olmak üzere 6.5 büyüklüğünde deprem olduğunu varsaydıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Kentte bazı binaların yıkıldığı ve ölü ve yaralıların bulunduğunu varsaydık. Süratle harekete geçerek hasar veya yoğunluk nedeniyle kapalı yolların alternatiflerini tespit ettik.”

Menemen Vanlıları unutmadı

Van’da yaşanan depremde evlerini kaybeden ve barınma sorununa çözüm bulamadığı için Menemen’e gelen 52 ailenin her birine iki yatak, iki halı, dört battaniye, erzak poşeti, 500 kilogram kömür ve 250 lira para yardımında bulunuldu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, yardım malzemelerinin dağıtıldığı Koyundere Spor Salonu’nda depremzedelerle buluştu. Şahin, “Gelen talepler doğrultusunda hiç kimseyi ayırmadan en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etmeye çalıştık” diye konuştu. n DHA

Haberin Devamı

Gönüllü ordusu kuruluyor

Doğal afet ve kazalarda ilk müdahaleyi yapacak ve ilkyardım konusunda uzmanlaşacak “Gönüllü Yardım Ekibi” oluşturulması için İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Tabip Odası elele verdi. İTO, İzmir Tabip Odası ve İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve kentteki olası afet ve kazalarda 125 kişilik “Gönüllü İlk Yardım Ekibi” oluşturmayı hedefleyen projede katılımcılar, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika ve ilkyardımcı kimlik kartı alacak.İlk etapta oluşturulacak ekip İzmir Valiliği bünyesindeki Toplum Afet Gönüllüleri üyelerinden olurken başvuran vatandaşlar olursa onlara da eğitim verilebilecek. İlk yardımın hayati önemine dikkat çeken Demirtaş, “Kentimizde ‘Gönüllü İlk Yardım Ekibi’ oluşturulması son derece önemli. Bunun için projeyi başlattık. Odamız bu projeye 25 bin TL destek verdi” diye konuştu.