Ege Sanayiciler bağevinde buluştu

Sanayiciler bağevinde buluştu

09.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis üyeleri, Sevilen Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güner’in İsabey Bağevi’nde kendileri için düzenlediği davette buluştu.

Sanayiciler bağevinde buluştu

Kendisi de EBSO Meclis Üyesi olan Güner, konukları eşi ve çocuklarıyla karşıladı. Peynir çeşitleri ve kırmızı etle birlikte tadılan Sevilen’in tüm şarapları beğeni kazandı. Coşkun Güner’e ev sahipliği için teşekkür plaketi veren EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, sanayicilerin arasındaki dostluk köprülerini güçlendiren organizasyonlardan mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Solto’dan sezona kokteylle merhaba
Geçen yıl hizmete giren Alaçatı Solto Butik Otel’de yeni sezona merhaba kokteyli verildi. Otel genel müdürleri, acente sahipleri, tur operatörleri ve seçkin davetlilerin bulunduğu kokteylde bir açıklama yapan Solto Otel Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler, şu anda otellerinin yüzde 80-90 doluluk yaşadığını belirterek “Beş yıldızlı otel ayarında bir butik oteliz. Birçok genç burada düğün yapmak için şimdiden sıraya girdi, bu güzel olayı dostlarımızla paylaşmak istedik” dedi.

Onların “gönülleri genç”
Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’ne üye olan emekliler; jimnastik, resim ve maket ev yapıyor, bilgisayar öğreniyor. 80’lik emeklilerin hazırladığı eserler herkese parmak ısırtıyor. Merkezin 55 yaş üstü 350 üyesi, tarihi-turistik yerleri geziyor, eğlencelere katılıyor, oluşturulan sanat müziği korosunda şarkılar söylüyor, sohbetler ediyorlar. Öncelikli kuruluş amacı Alzheimer’ı geciktirmek, yaşlıların yaşıtlarıyla zamanı ve hayatı paylaşmalarını sağlamak olan merkeze üye olmak isteyenler, 285 07 79 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Haberin Devamı

Bergama’da şenlikli günler74. Uluslararası Bergama Kermesi, renkli görüntülere sahne olan açılış yürüyüşüyle start aldı. Büyükşehir Belediyesi Armoni Orkestrası, birbirinden güzel Türkçe ve Rumca şarkılarla Bergamalıları coşturdu. Etkinlikler Makedonya, Slovakya, yurttan halk dansları toplulukları ve Grup Headshout, Grup Yer 6 Dancers ve Grup Kor ile sürdü. İzmir Mali Müşavirler Odası TSM Korosu ve Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği THM Topluluğu da Cumhuriyet Meydanı’nda Bergamalılara müzik ziyafeti sundu. İlk günün kapanışını Asklepion Antik Tiyatro’da İzmir Devlet Opera ve Balesi, “Carmina Burana” ile yaptı.

Dağcılar Spil’de buluşacak
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, kuruluşunun onuncu yıldönümünü Spil Dağı’nda, 12-13 Haziran tarihlerinde “Kuruluş ve Bahar Şenliği” ile kutlayacak. Kulüp üyeleri; doğa yürüyüşleri, kaya ve zirve tırmanışları, iniş gösterileri yapacak. Halat çekme, çuval, eş taşıma yarışmaları, futbol, voleybol, tavla, satranç ve dart turnuvaları düzenlenecek. Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi de, kamplı etkinliğe katılmak isteyenler için iki noktadan birden araçlar kaldıracak.

Haberin Devamı

Belenbaşı kirazları yarıştı
Buca’nın Belenbaşı Köyü’nde “6. Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Şenliği” binlerce İzmirlinin katılımıyla yapıldı. Köyde “En İyi Kiraz Yarışması”nda 18 üretici arasında Ahmet Kınacı’nın ürünü birinci oldu. Köy Muhtarı İsmet İlhan, tütün üreten köylünün bir süredir sebze ve meyveye yöneldiğini söyledi. Muhtar İlhan, Belenbaşı’nın en büyük organik tarım merkezlerinden birisi olacağını belirtirken, önümüzdeki yıl sabit bir organik pazar açmayı ve şenliği iki güne çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.