Ege Sanayiciye 4 müjde birden

Sanayiciye 4 müjde birden

21.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Sanayiciye 4 müjde birden

Pancar OSB’deki firmalar; elektriğe indirim, kreş, bölgeye kazandırılacak yeni araziler ve yapımı süren otoyol çıkışında sona gelinmesi haberleriyle sevindi.

Haberin Devamı

Aidatlara zam yapmayan Pancar OSB yönetimi, temmuz ayından itibaren geçerli olacak elektriğe yüzde 5 civarında indirimle, sanayiciye destek olmaya devam ediyor.

58 bin metrekare alan

Bölgede faaliyet gösteren firmalara kahvaltılı toplantıda projelerle ilgili bilgi veren Pancar OSB Başkanı Mahmut Ünlüsoy, elektrik gerilim dalgalanmaları için TEİAŞ ile devam eden görüşmelerin de sonuçlandığını belirtti, “Trafo değişimiyle sorun ortadan kalkacak” dedi. Otoyol çıkış-kavşak projesinde de sona gelindiğini açıklayan Ünlüsoy, şöyle konuştu:

“Genişleme alanı ile ilgili son aşamaya geldik. Maliye Hazinesi’ne ait arsaların bölgemize dahil edilmesi konusunda kurumlar nezdinde görüşmeler devam ediyor. Onaylanması halinde yaklaşık 27 hektarlık bir alanın bölgemize dahil olacak. Sağlık koruma bandı ve atık su arıtma tesis alanından arta kalan alanın da değerlendirilmesi suretiyle yaklaşık 58 bin metrekarelik bir alan bölgeye kazandırılacak. Kreş konusunda da Borusan ile Çalışma Bakanlığı’nın “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi çerçevesinde çalışmalar sürüyor.”

Haberin Devamı

Sorunlar çözülecek

Pancar OSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise buluşmaların firmaların birbirini daha iyi tanıyıp daha fazla işbirliği yapmasına aracı olduğunu olduğunu dile getirdi. Pancar OSB’nin Türkiye, İzmir ve Torbalı ekonomisi için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Olgun, “Bölge sorunlarının çözülmesi ve ekonomiye daha fazla katkı için sürekli çalışıyoruz” dedi.