Ege Sarıgöllü Aksoy Ailesi’nin dramı

Sarıgöllü Aksoy Ailesi’nin dramı

18.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

10 yıl önce büyük kızlarının böbreği iflas etti. Doktorlar tek çarenin nakil olduğunu söyledi. Anne Aksoy düşünmeden bıçak altına yattı. Şimdi aynı şey küçük kızları için söz konusu. Babanın dokuları tutmuyor

Sarıgöllü Aksoy Ailesi’nin dramı

Manisa Sarıgöl’e bağlı Tırazlar Köyü’nde oturan Aksoy Ailesi’nin böbrek dramı bitmek bilmiyor. 10 yıl önce büyük kızları Sibel’in böbreği iflas etti. Doktorlar tek çarenin nakil olduğunu söyledi. Baba Halis Aksoy gönüllü oldu.
Ancak yapılan testlerde dokularının uyuşmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine anne Fatma Aksoy, “Bir de bana bakın” dedi. Tahliller olumlu çıkınca bıçak altına yattı. Verdiği böbreğiyle kızına adeta ikinci can oldu. Herşey yoluna girdi derken, bu kez evin diğer kızı, 15 yaşındaki Sinem da aynı rahatsızlık baş gösterdi. Doktorlar onun için de nakli şart koştu.

Anne-baba perişan
Gözü yaşlı anne Fatma Aksoy, “Büyük k ızımı böbreğimi vererek kurtardım. Şimdi, küçük kızım için de nakil gerektiği ortaya çıktı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Böbrek nakli olana kadar diyalize girecek” dedi.
Baba Halis Aksoy da İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde yatan, Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi 10 Fen-A Sınıfı öğrencisi kızı Sinem’in yanında, refakatçı olarak, aynı kaderi paylaştığı ablası Sibel’in bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Kampanya başlattılar
“10 yıl önce ablası da böbreklerinden rahatsızlandı. Annesinin doku örnekleri uyum gösterdi. Bir böbreğini verdi. Şimdi de küçük kızım aynı şekilde olunca perişan olduk. Üzüntüsü bizleri çok yıprattı. Ben vermek istedim ancak dokular tutmadı. Nakilden başka çare yok. Böbrek bulunana kadar diyalize girecek. Arkadaşları sürekli olarak arayarak moral veriyor. Bu, bizleri de Sinem’i de mutlu ediyor. Okulda arkadaşları tedavisinde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlatmışlar, bu da bizi çok duygulandırdı.”