Ege Şaşırtan sonuç

Şaşırtan sonuç

08.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şaşırtan sonuç

31 Mart Yerel Seçimleri’nin en çekişmeli yaşandığı illerin başında gelen Denizli’de, Honaz ilçesinde yapılan itirazların ardından geçersiz oylar sayıldı. CHP adayı bir oy farkla kazandı.

Haberin Devamı

Denizli’nin Honaz ilçesinde AK Parti ve CHP’nin seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kuruluna yaptığı itiraz üzerine yeniden sayım yapıldı. 13 sandıkta geçersiz oyların sayılmasının ardından, AK Parti adayı seçimi 1 oyla kaybetti. CHP adayı Yüksel Kepenek’e 9 bin 391, AK Parti’li Turgut Devecioğlu’na ise 9 bin 390 oy çıktı. Bu sonuçla CHP’li Kepenek, sadece bir oy farkla seçimin kazananı oldu. Kepenek, “Beş günde üç kez kazandık. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim Honaz sevdamızı engelleyemeyecekler” diye konuştu. Hukuki sürecin devam ettiğini belirten AK Partili Devecioğlu ise, “Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat edip hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Aldığımız her oyun takipçisiyiz” diye konuştu.

İYİ Parti’den itiraz

Haberin Devamı

Kesin olmayan sonuçlara göre, 31 Mart Pazar günü yapılan seçimde Honaz ilçesinde CHP’li Kepenek’in 8 oy fazla alarak belediye başkanlığını kazanması ve AK Parti’nin seçim sonuçlarına ilişkin İlçe Seçim Kuruluna itirazı sonrası 41 sandıkta oy pusulaları tekrar sayılmış, CHP adayı Kepenek’e 9 bin 387, rakibi AK Parti’li Turgut Devecioğlu’na ise 9 bin 384 oy çıkmış, oy farkı 3’e düşmüştü.

Öte yandan İl Seçim Kurulu, Babadağ’da seçimi 15 oyla kaybeden AK Parti ile Baklan’da seçimin 7 oyla kaybeden İYİ Parti’nin itirazlarını kabul etmedi. AK Parti’nin Honaz ve Babadağ, İYİ Parti’nin de Baklan ilçesindeki seçim sonuçlarıyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağı öğrenildi.

Muhtarlık için kura çekildi

Denizli’nin Güney ilçesi Cindere Mahallesi’nde iki muhtar adayının oyları eşit çıkınca muhtar kura çekimi ile belirlendi. Beş adayın yarıştığı seçimden sonra yapılan sayımda, mevcut muhtar Bahtiyar Sungur ile adaylardan biri eşit oy aldı. Sonuçlara itiraz edilmesi üzerine tekrar sayım yapıldı ancak sonuç yine aynı oldu. Buldan İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararla iki isim arasında kura çekimi yapıldı. Seçim Kurulu’nun çektiği kura sonucu Bahtiyar Sungur, muhtarlık seçiminin kazanını oldu.