Ege Satın alma, sahiplen!

Satın alma, sahiplen!

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Satın alma, sahiplen

BUCA Belediyesi, çocuklara karne hediyesi olarak evcil hayvan alınması yerine, bilinçli olarak sahiplenilmesi için ‘Satın alma sahiplen’ kampanyasıyla farkındalık çalışması yürütecek.

Haberin Devamı

Buca Belediyesi ile Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) işbirliğiyle yaşama geçirilen ‘Satın alma sahiplen’ kampanyasında vatandaşların, yılbaşı, doğum günü, karne günü ve evlilik yıldönümü gibi özel günlerde, sevdiklerine hediye almak için petshop’lara akın edilmesine ve hayvanların bir mal gibi alınıp satılmasına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Okulların yaz tatiline girmesinden önce, 12 Haziran Çarşamba günü, Buca Belediyesi’nin Tınaztepe mevkiinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Pet Kafe’de düzenlenecek olan etkinlikte, hayvansever miniklere patili karne verilecek. Hayvanların hediye olarak mağdur edilmesi yerine hayvan sahiplenmenin bilinci ve önemi hakkında bilgilendirme yapılacak. Etkinliğin ardından hayvan sahiplenmeye gönüllü olan ailelere Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sokak hayvanları verilecek. -İZMİR DHA

Haberin Devamı

‘Ciddi bir sorumluluk’

Başkan Erhan Kılıç, çocuklarına karne hediyesi olarak hayvan hediye etmeyi düşünen ailelere seslendi. Veterinerlik Müdürlüğü’nün var gücüyle talepleri karşılamaya çalıştığını ifade eden Başkan Kılıç, “Hayvan sahiplenmek ciddi bir sorumluluktur. Tüm velilerimizi çocuklarıyla el ele etkinliğimize davet ediyorum” dedi.