Ege Seçimini iyi yap hayata önde başla

Seçimini iyi yap hayata önde başla

25.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artan nüfus, çalışan ihtiyacı, artan sektörler, tıp ve mühendisliğin yanında yeni gelişen meslekleri öne çıkardı. Rektörü Erciyeş, yapılacak seçimin kariyere önde başlama şansı verdiğini hatırlattı

Seçimini iyi yap hayata önde başla


Bilgi çağını yaşayan dünyada artan bilgisayar kullanımı, her yıl çoğalan nüfus ve sağlık ihtiyaçları, üniversite için seçim yapmaya çalışan adayları özellikle sağlık ve mühendislik alanlarında tercih yapmaya yönlendiriyor. Bilgisayar başta olmak üzere, mühendislik alanlarının bilgi çağının gereği meslekler olduğunu vurgulayan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Kayhan Erciyeş, mühendisleri “geleceğin yöneticileri” olarak tanımladı. Erciyeş, “Üniversite öğrencisi adayları dünyayı yöneten yazılım başta olmak üzere, mühendislik alanından mezun olup dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe sahip olma fırsatını kaçırmamalı” dedi.

Haberin Devamı


İhtiyaçlar bölümleri öne çıkarıyor
Artan nüfus nedeni ile okul öncesi eğitim ve psikoloji alanındaki eğitiminin de aranılan özellikler haline geldiğini ifade eden Rektör Erciyeş, “Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarımız hem mesleğe iki yıl önce başlama şansı buluyor, hem de üniversite mezunu olmanın avantajını iş başvurularında yaşıyor” dedi. Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarına İzmir Özel Fatih Koleji Anaokulu’nun kapılarını açtığını hatırlatan Rektör Erciyeş, stres yoğunluğu artan yaşamın Psikoloji Bölümü mezununa ihtiyacı arttırdığını da sözlerine ekledi.

Sağlık eğitiminde iddialıyız

İzmir Üniversitesi Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin bu yıl da büyük talep görmesini beklediklerini ifade eden Prof. Erciyeş, “Tıp Fakültemizin eğitim vermeye başlaması ile sağlık eğitiminde daha da yetkin bir konuma geldik. Özellikle iş garantisi nedeni ile büyük rağbet gören Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerimizin mezunlarının Türkiye’nin sağlık sektöründe önde gelen kuruluşu Medical Park Hastanelerinde istihdam olanağı, İzmir Üniversitesi’ni sağlık eğitiminde çekim merkezi haline getirdi” diye konuştu.