Ege Seferihisar’a Japon misafirler geldi

Seferihisar’a Japon misafirler geldi

27.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar, “çocuk dostu şehir” olmak için de kolları sıvadı. Tsunami’de ailesini kaybetmiş Japon çocuklar, Batman’dan gelen çocuklarla buluştu

Seferihisar’a Japon misafirler geldi

UNİCEF’in “Çocuk Dostu Şehir” projesine katılmak için çalışan Seferihisar Belediyesi Batmanlı ve Japon çocukları buluşturdu. Tsunami felaketinde ailelerini kaybetmiş Japon çocuklar ve hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkan çocuklar, Seferihisar Belediyesi’nin öncülüğünde, Seferihisarlı 45 gönüllü ailenin yanında tatil yapacak.
Dün sabah önce Batmanlı çocukları ilçeye getirildi. Akşam da tsunami felaketi yaşayan Japon çocuklar geldi. Japon çocukları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile proje kapsamında açılan Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde görevli çocuklar ve yabancı çocukları misafir edecek aileler karşıladı.

UNICEF ziyarete gelecek
Eylül ayında UNİCEF’in ABD’deki yetkililerinin Seferihisar’a geleceğini belirten Başkan Soyer, “Projeye dahil olmamız bu görüşmede sonuçlanabilir” dedi. 25 Japon çocuğu misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Acılarını unutturacak bir tatil planladık. Çocukları yine Çocuk Belediyemiz karşıladı. Çok güzel program hazırlamışlar. Birlikte yemek yiyip, spor yapacaklar. Bizimkiler Japonca, onlar da Türkçe öğrenecek. Japon çocuklar aile şefkatine, bir büyüğe, bir kardeşe kısacası bir aileye özlem duyuyor. Batmanlılar hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkıyor ve denizi görüyor. Böyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine Seferihisarlılarla birlikte imza attığımız için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye gelmekten mutluluk duyduklarını belirten gözetmen öğretmenlerden Takahashi Kuniko ise, “Büyük felaket yaşayan çocuklar Türkiye’ye geldi. Çocuklar, deniz aşırı bir ülkede de arkadaşları olduğunu öğrendi” dedi.


Ailelerin yanında


Proje kapsamında Seferihisar’a gelen 45 çocuk, 15 gün boyunca 45 gönüllü ailenin yanında kalacak. Yaz Spor Okulu, yemek atölyesi, aquapark gibi etkinliklere katılacak çocuklar İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret edecek ve Doğal Yaşam Parkı, Uzay Kampı, Oyuncak Müzesi’ni ziyaret edecek.