Ege Seferihisar’da, 10 su kuyusu daha açılacak

Seferihisar’da, 10 su kuyusu daha açılacak

22.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, kuraklık nedeniyle tuz oranı yükselen kuyularının yerine, acil olarak 10 yeni kuyu daha açacak. Hepsi devreye girdiğinde ilçeye saniyede 100 litre su verilecek

Seferihisar’da, 10 su kuyusu daha açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınma nedeniyle yaşanan susuzluğa çözüm üretmek için çevre ilçe ve beldelerdeki yatırımlarını sürdürüyor. Bir yandan kaçakları önlemek için içme suyu şebekeleri yenileniyor, diğer taraftan da yeni kuyular açılıyor. Kuraklıktan en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Seferihisar’daki 15 kuyudan 5’i seviyesi düşüp tuzlanınca, acil önlem planı devreye alındı. 10 yeni kuyu açmak üzere harekete geçildi. 6’sı önümüzdeki günlerde devreye girecek. 4’ü için de ihale hazırlıklarına başlandı.

Yazın da sıkıntı yaşanmayacak
Seferihisar’a kış aylarında kuyulardan saniyede 70-80 litre su veriliyor. Yaz aylarında artan nüfus nedeniyle saniyede 120 litre su bile yetersiz kalıyor. Yeni açılan kuyularla, ilçenin su ihtiyacının önemli ölçüde karşılanması bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar ve köylerinde yaşanan su sorununu çözmek için yeni kuyular açarken, işletilmeyen bir kuyuyu da devreye aldı. Geçmiş yıllarda İller Bankası’nca yapılan Düzce Köyü’ndeki yeniden işletmeye açıldı. Kuyuları kuruduğu için susuz kalan ve tankerle takviye yapılan İhsaniye Köyü’ne de Turgut Köyü’nden yaklaşık 2.5 kilometrelik isale hattı yapılarak su getirildi.