Ege Seferihisar’da tarım şenliği

Seferihisar’da tarım şenliği

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi, ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla, 15-18 Kasım günleri arasında tarım şenliği düzenleyecek.

Seferihisar’da tarım şenliği

18 Kasım Pazar günü ise en çok ilgi gören şenliklerden biri olan Mandalina Şenliği 19’uncu kez yapılacak. 4 basamaklı tarım politikasını ‘üretici pazarları açmak’, ‘üretici birlikleri-kooperatifler kurmak’, ‘tarım ürününü bir sanayi ürününe dönüştürmek’ ve ‘yerli tohuma sahip çıkmak’ hedefleriyle hayata geçiren belediye, yaptığı uygulamaları 4 gün boyunca sergileyecek.

Haberin Devamı

Başkandan davet

15 Kasım Perşembe günü, yapımı tamamlanan soğuk hava deposunun açılışıyla başlayacak şenlikte, lavanta fotoğrafları sergisi açılacak. Öğleden sonra ‘En iyi mandalinalı yemek ve tatlı’ ve ‘En iyi mandalinalı hediyelik eşya tasarımı’ yarış

‘Başka bir tarım mümkün’ adlı panel gerçekleşecek. İkinci gün Teos Antik Kenti, zeytinyağı müzayedesine ev sahipliği yapacak. 17 Kasım’da tohum ekimi, tohum gönderimi ve lavanta dikimi yapılacak. Ulamış Köyü’nde ise ‘ata ekmeği’ atölyesinde, ekmeğin yapımı anlatılacak. Herkesi etkinliğe davet eden Başkan Tunç Soyer, “Yaptığımız çalışmaları halkımızla paylaşmak istedik. Türkiye’nin dört bir yanından katılım bekliyoruz” dedi.