Ege Seferihisar’da yine orkinos eylemi var

Seferihisar’da yine orkinos eylemi var

21.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Sakin Şehir”, Sığacık Körfezi’ne kurulmak istenilen orkinos çiftliğine karşı bir kez daha birleşti. İlçede bugün yine bir eylem düzenlenecek

Seferihisar’da yine orkinos eylemi var

Sığacık Körfezi’ne kurulmak istenilen orkinos çiftliğine karşı birleşen Türkiye’nin tek “Sakin Şehri” Seferihisar, çiftlikle ilgili ÇED sürecinin tamamlanması, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın önceki gün ÇED olumlu raporunu imzalaması üzerine bir kez daha mücadele için birlik oldu. Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla buluşan partilerin ilçe başkanları kampanya başlatma kararı aldı.
Seferihisar halkı kurulmak istenilen orkinos çiftliğine karşı mücadele eden çevreciler ile birlikte şimdiye kadar sürdürdüğü eylemlerini hızlandırma kararı verdi. İlk eylem bugün düzenlenecek. Sabah İzmir’den yola çıkacak 50 kadar bisikletli girişte Seferihisarlı bisikletçiler tarafından karşılanacak. Sığacık Körfezi’ne gelecek bisikletli gruba Seferihisarlı ünlü Yönetmen Çağan Irmak da katılacak. Irmak, “Bu denizde ben yüzdüm, ancak yeğenim yüzemeyecek” mesajı verecek. Eylem basın açıklaması ile sona erecek.

Soyer: “Hesap sorarız”
Orkinos çiftliğine karşı büyük bir mücadele başlattıklarını belirten Soyer, “Sığacık Körfezi gibi bir güzelliğin ziyan edilmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca bizim Sakin Şehir diye bir unvanımız var. Bu unvanı korumamız için çevreye, doğaya çok önem vermeliyiz. Bu orkinos çiftliği yüzünden Sakin Şehir unvanını kaybedersek bunun hesabını soracağız” diye konuştu.
Orkinos çiftliğine karşı mücadele eden kurum ve kişilerin avukatı Şehrazat Mercan ise, Danıştay 6. Dairesi’nin 1/100 bin ölçekli İzmir, Kütahya, Manisa Çevre Düzeni Planı’nın yürütmesini durdurduğunu hatırlatarak, “Bu karar bölgedeki balık çiftliklerini de, belirlenen potansiyel su ürünleri yetiştircilik alanlarını da kapsıyor. Dolayısıyla bakanlığın böyle ÇED olumlu belgesi vermesi yasal değil, en kısa zamanda dava açacağız” dedi.