Ege Şehir Koordinasyon Merkezi kurulacak

Şehir Koordinasyon Merkezi kurulacak

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şehir Koordinasyon Merkezi kurulacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçe belediye başkanıyla bir araya geldi, “Ortak akıl ve uyum içerisinde, siyaset üstü bir yaklaşımla çalışarak kentin 5 yılını hep birlikte planlamalıyız” dedi

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlığında 20 ilçe belediye başkanı, ‘Stratejik Plana Hazırlık İlçe Koordinasyon Toplantısı’nda bir araya geldi. Kurulacak olan Şehir Koordinasyon Merkezi ile ilgili detayların görüşüldüğü toplantıda ayrıca kentle ilgili paylaşım ve istişarelerde bulunuldu.

Balıkesir’i hayal edilen noktaya getirmek için 20 belediye başkanıyla ortak hareket etmek ve uyumlu çalışmak istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Ortak akıl ve uyum içinde çalışarak bu şehrin 5 yılını birlikte planlamamız gerekiyor. Balıkesir için dertlenmek, Balıkesir’i konuşmak siyaset üstü bir yaklaşım gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Birlikte yönetim çağrısı

“Şehrin öncelikleri, önceliğimiz” diyen Başkan Yücel Yılmaz, şehri konuşan, kentle ilgili dertlenen insanlardan oluşan bir altyapıyı kurmak istediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi ile 20 ilçe belediyesinin etkin bir koordinasyonla çalışıp vatandaşların beklentilerine en kısa sürede çözümler üretmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, bu süreci en verimli şekilde yönetmek adına “Şehir Koordinasyon Merkezi”nin kurulumu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şehir Koordinasyon Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlar ve ilçe belediyeleri arasında bilgi akışının ve koordinasyonun sağlanması, gelen talep ve isteklerin ilgili birimlere ulaştırılıp en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve tüm bu aşamalarda vatandaşa geri dönüşlerin yapılarak bilgilendirilmesi, ayrıca vatandaş memnuniyetinin sağlanması hedefliyor.

Haberin Devamı

Aromaterapinin kalbi Balıkesir’de

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Tarladan Hasada Aromaterapi Festivali, bugün kapılarını açıyor. Alanında uzman birçok ismi bir araya getirerek katılımcılara üç gün boyunca tarladan hasada aromaterapinin serüveni anlatmayı amaç edinen festivalin ilk günü; ıtır, lavanta hasadı ve damıtımı ile aynısefa ve ekinezya toplanmasıyla başlayacak. Yetişkinlerin yanı sıra gün boyunca çocuklar için de çeşitli etkinliklerin yapılacağı programda, İzmir Yerel Tohum Derneği ile Tohum Takas Etkinliği gerçekleşecek. 30 Haziran’a kadar devam edecek, dünyada bir ilk olan etkinlik 33 ülkeden 950 katılımcı başta olmak üzere çok sayıda misafiri ağırlayacak.