Ege Şeker hastalığı gözde sorunlara yol açabilir

Şeker hastalığı gözde sorunlara yol açabilir

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Şeker hastalığının gözde hasarlara sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Cem Küçükerdönmez, erken tanının önemine değindi “İlerleyen durumlarda vitrektomi ameliyatı yapılıyor” diye konuştu.

Şeker hastalığı gözde sorunlara yol açabilir

Ekol Hastanesi Göz Kliniği’nden Prof. Dr. Cem Küçükerdönmez şeker hastalığının gözde hasar yaratabileceğini söyledi, oluşabilecek hasarların tedavisi hakkında bilgiler verdi. Şeker hastalığının yarattığı göz sorunlarının dünyada körlüğe en fazla neden olan sebepler arasında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Küçükerdönmez, “Sinsi bir hastalık olan şekerin gözde bıraktığı hasarlar çok uzun süre önemli bir bulgu vermeyebilir. Hasta şeker hastalığına yakalandığını bilse dahi problemin gözlerine yansıdığını uzun süre fark edemeyebilir. Ancak şeker hastalığı gözlerde ciddi görme problemlerine yol açar” dedi.

Haberin Devamı

Düzenli muayene yapılmalı

Şeker hastalarının düzenli göz muayenelerini yaptırmalarının çok önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Cem Küçükerdönmez, “Şekerin yarattığı hasarlar erken dönemde tespit edilirse herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan tedavi sağlanabilir.
Fakat şekerin gözdeki hasarı ilerledikçe Vitrektomi ameliyatına başvurulur.
Vitrektomi ameliyatı; göze çok ince yapıda, yüksek teknoloji ile üretilmiş özel bir cihaz yardımıyla dikiş gerektirmeden çok küçük deliklerden girilerek gerçekleştirilir. Cihaz yardımıyla gözün içindeki sıvı temizlenir, kanama dışındaki diğer hasarlar da ameliyatla giderilebilir. Çok ileri vakalarda ise vitrektomi ameliyatının sonunda göze silikon uygulanır. Belirli bir süre sonrasında ikinci bir ameliyatla bu silikon alınmaktadır” diye konuştu.