Ege 'Sekin’le destan yazıldı'

'Sekin’le destan yazıldı'

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sekin’le destan yazıldı

İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen terör eylemini değerlendiren İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “PKK, en kanlı eylemini yapacaktı. Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık sergiledi” dedi.

Haberin Devamı

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen terör eyleminin detaylarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı, “Bölücü terör örgütü; en kanlı, en korkunç eylemlerinden birisini yapmak üzere İzmir’e gelmişti. O sırada kahraman şehidimiz Fethi Sekin, kalaşnikof mermilerine karşı elindeki tabancayla karşı koyarak büyük bir kahramanlık sergiledi. Türkiye’nin terörle mücadele tarihinde bir kahramanlık destanı yazıldı” dedi.

İzmir Medya Platformu’yla kahvaltıda buluşan Aşkın, terör ve güvenlikten uyuşturucu ile mücadeleye, asayişten trafiğe İzmir’deki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. PKK’nın adliye önüne yüzlerce kalaşnikof fişeği, 8 roket, 5’i anti-tank roketi, 8 el bombası, 2 tabanca ve diğer mühimmatla geldiğini belirten Aşkın, “Fethi Sekin, kalaşnikof mermilerine elindeki tabancayla karşı koydu. Bütün görevli polis arkadaşlarımız büyük mücadele verdi” dedi. Önemli operasyonlar yaptıklarının altını çizen Aşkın, “DEAŞ’ın önde gelen en büyük emirlerinden, 700 kişinin katliam emrini veren kişiyi İzmir’de yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Avrupa’dan güvenliyiz’

İzmir’de yaklaşık 200 bin yabancının olduğunu ve bunlardan 140 biniyle ilgili olarak risk analizi çalışması yaptıklarını kaydeden Aşkın, “17 ayda bin 603 terörist yakaladık. İzmir; Paris, New York, Londra, Brüksel’den çok daha güvenli bir şehir. Üstelik bizim komşularımız da İsveç, Hollanda, Belçika, Almanya, Norveç, Danimarka İtalya değil” ifadesini kullandı.

Uyuşturucu kullanımının da terör kadar büyük bir bela olduğunu dile getiren Aşkın, “2016’da 507, 2017’de 818, 2018’de de 870 kişi uyuşturucudan dolayı tutuklandı” vurgusunu yaptı.

Kentte, yabancı ve Suriyelilerin karıştığı suç oranlarının yüksek olmadığını vurgulayan Hüseyin Aşkın, Konak ilçesinin de suç işlemede birincilikten 4. sıraya gerilediğine dikkat çekti.

İzmir’de araç sayısının 1.5 milyona ulaştığını dile getiren İzmir Emniyet Müdürü, trafik kazalarının yüzde 21 oranında azaldığını sözlerine ekledi.