Ege Seneye Kurban’da ibadete açılacak

Seneye Kurban’da ibadete açılacak

01.08.2018 - 23:23 | Son Güncellenme:

Nevvar Salih İşgören İzmir Ulu Camii inşaatında incelemelerde bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Gelecek yıl Kurban Bayramı’nda kentin en büyük kutsal mekanı ibadete açılmış olacak” diye konuştu

Seneye Kurban’da ibadete açılacak

İhtiyaç sahibi aileler ile şehit ve gazi yakınlarına sağladığı katkılarla hatırlanan; okullardan hastanelere, huzurevlerinden dispanserlere kentin dört bir yanına hizmet götüren Nevvar ve Salih İşgören çiftinin vasiyeti olan cami hızla yükseliyor.
Konak Mersinli’de 14 dönümlük arsada, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından inşa edilen İzmir’in en büyük; Türkiye ve Ortadoğu’nun ise en büyük kubbeli cami olacak olan yapı, inşaatının başlanmasının birinci yılında, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı ağırladı.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye örnek oldular’

Merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin, hayırseverlikleriyle Türkiye’ye örnek olduklarını belirten TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Vakıf Mütevelli Heyeti’ni kutladı, “2019 Kurban Bayramı’nda İzmir’in en büyük camii ibadete açılacak ve kentin önemli bir ihtiyacı İşgörenlerin vasiyeti sayesinde Nevvar Salih karşılanmış olacak” dedi.

Ölüm yıldönümüne davet etti

Nevvar Salih İşgören Vakfı Başkanı Nuretdin Memur ise, vakfın caminin 45 milyon lira sözleşme bedelli zemin ve betonarme işlerini tamamlama taahhüdünün bitmesinin ardından, inşaatın ince işlerinde tam bir İzmirli dayanışması sağlanacağını belirtti, “Cami, söz verilen tarihte ibadete açılacak” dedi. Memur, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı, 10 Ağustos’ta Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda yapılacak merhum Nevvar İşgören’in onuncu vefat yıldönümü anmasına katılmaya da davet etti.

Haberin Devamı

‘İzmirli icraat istiyor’

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşın mağdur olmamasının en önemli kıstas olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan yorum değil icraat beklediğini dile getirdi, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı insanlara akıl verme yeri değildir. Bu makamın ilk görevi iş yapmak, icraat yapmaktır” dedi. Kocaoğlu’nun kentsel dönüşüm adına ortaya somut bir şey koyamadığını savunan Dağ, şöyle devam etti:

‘İşbirliğine hazırız’

“Kentsel dönüşümün bölgede yaşayan vatandaşı mağdur etmeden yapılması konusunda hemfikiriz ve işbirliğine hazırız. Ancak önce 13 yıldır görevde olan Kocaoğlu’nun ne şekilde ne kadar dönüşüm yaptığını bilmek istiyoruz. Bugüne kadar bu hassasiyetleri gözetmeyen birinin hükümete planlamadan bahsetmesine hiçbir anlam veremedik. Bu davranışlarla başarıya ulaşmak mümkün değil. İzmirliler, Başkan Kocaoğlu’ndan yorum değil icraat bekliyor.”

‘Engelleyen ortada’

Kocaoğlu’nun stat konusundaki açıklamalarına da değinen Hamza Dağ, statların kim tarafından engellendiğinin herkes tarafından gayet iyi bilindiğini, bu konuda gösterdikleri çabaların ve ısrarın meyvelerini yakın dönemde toplamaya başlayacaklarını belirtti.