Ege Sevilay öğretmen HERKESİ ağlattı

Sevilay öğretmen HERKESİ ağlattı

25.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu Sen’e Bağlı Türk Büro Sen İzmir Şubesi Karabağlar’da öldürülen Sevilay Rabia Durukan’ı yılın öğretmeni seçerken, ailesi gözyaşlarına hakim olamadı

Sevilay öğretmen HERKESİ ağlattı



Kamu Sen’e Bağlı Türk Büro Sen İzmir Şubesi İzmir Karabağlar’daki Nazire Merzeci İlköğretim Okulunda öğrencisi H.K. tarafından 26 Eylül’de bıçakla öldürülen Sevilay Rabia Durukan’ı (40) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Yılın Öğretmeni şeçti. Türk Büro Sen İzmir Temsilciliği’nde yapılan törene Büre Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sevilay Öğretmen’in annesi Pembe İlkgül, eşi Hüseyin Durukan, oğlu Hasan Durukan ve öğretmenler katıldı.
Genel Başkan Fahrettin Yokuş’un ödülü verdiği 75 yaşındaki acılı anne Pembe İlkgül gözyaşlarını tutamadı. Törene katılan Hüseyin Durukan eşinin kitaba bağlı kalmadan öğrencilerine en iyiyi öğretmek için çaba gösteren bir öğretmen olduğunu belirterek, “Gövdesini kitaplar altına değil bıçak altına koydu. Biz eşimin şehit olduğuna inanıyoruz” dedi. Törene katılan oğlu Hasan Durukan annesi için bir şiir yazdığını fakat törende okumak istemediği söyledi.
Minnetle anıyoruz
Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da Sevilay öğretmeni minnetle andıklarını belirterek, “Öğretmenin kıymetini bilmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Kim öğretmeni aşağılıyorsa gidip ayna baksın. Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz” dedi.