Ege Şevval Sam hasret giderdi

Şevval Sam hasret giderdi

17.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAHA önceki konseri hava koşulları nedeniyle ertelenen Şevval Sam, Konak Belediyesi’nin daveti üzerine geldiği İzmir’de, Alsancak Vapur İskelesi önünde sahne aldı.

Şevval Sam hasret giderdi

Konseri, yaklaşık üç bin kişi çimenlerin üzerine uzanarak izledi. Sevilen şarkılarını İzmirliler için söyleyen ünlü sanatçıya izleyenler alkışlarıyla ve dans ederek eşlik etti. Alaturka, Karadeniz ve etnik müziğin yanı sıra Ege ve Anadolu türküleri seslendiren Şevval Sam, bahar mevsimini İzmir’de karşılamaktan ve İzmirliler ile birlikte olmaktan büyük bir keyif aldığını, hasret giderdiğini söyledi.

Tarihi Agora’da bahar güzelliği

İZMİR’İN antik kent merkezi Agora, papatyalarla kaplandı. Yrd. Doç. Akın Ersoy ve ekibince sürdürülen kazı çalışmalarında çıkan eserlerle daha fazla dikkat çeken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Agora bahar çiçekleriyle canlandı. Agora’yı görmeye gelenler, sadece burayı gezip, tarihe tanıklık etmekle kalmıyor, demet demet papatya topluyor.

17 bin fotoğrafla Atatürk portresi

YILLARDIR Atatürk fotoğrafları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Ateş Akkor, son olarak Türkiye manzaralarını biraraya getirerek portre oluşturdu. Portre, Türkiye’nin 81 ilinden çekilmiş toplam 17 bin fotoğrafın birleşmesinden meydana geldi. Fotoğraflar arasında göller, şelaleler, dağlar, tarihi eserler, ören yerleri, camiler ve müzeler yer alıyor. Akkor’un çalışmasında, Atatürk’ün göz bebeğine İzmir fotoğraflarının denk gelmesi dikkat çekici.