Ege SGK, 1 milyar liranın peşinde

SGK, 1 milyar liranın peşinde

20.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), prim borçlarının yeniden yapılandırması konusunda esnaf temsilcilerini bilgilendiriyor.

SGK, 1 milyar liranın peşinde

Birlik merkezini ziyaret eden SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’yla ve oda başkanlarıyla görüştü.
Keskin, “Önemli bir yapılandırma geliyor. İçerik olarak ayrıntılar henüz netleşmedi ancak bu yapılandırmayı duymayan kimse kalmasın istiyoruz” dedi. Küresel ekonomik kriz ortamında birçok esnaf ve sanatkarın, prim borçlarını istemeden de olsa ödeyemediğini belirten Keskin, yapılacak çalışmalarla 150 bine yakın esnafın ne kadar borcu olduğunun net şekilde bileceğini kaydetti, şöyle devam etti: “Borçlarını; peşin ödeme, banka veya kooperatifler yardımıyla ödeme gibi finansman yöntemleri belirleyeceğiz. İzmir’de yaklaşık 1 milyar liralık prim borcu var. Bunun tamamını yapılandırmayı hedefliyoruz.”
İESOB Başkanı Mutlu, esnafı, borç yapılandırmasının altyapısıyla ilgili bilgilendireceklerini ve en uygun finansman olanaklarını araştıracaklarını kaydetti. Mutlu, “Görüşmenin amacı, yapılandırmadan önce nasıl işbirliği yaparız, hangi hazırlıkları yapmalıyız, üyelerimiz içinde ne kadar borçlu var, bunların ne kadar borcu var, bu borçları nasıl finanse edeceğiz sorularına cevap bulmak. Bu yapılandırmadan iyi sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.