Ege SGK’dan bir ‘tık’la sağlık aktivasyonu

SGK’dan bir ‘tık’la sağlık aktivasyonu

20.06.2010 - 00:34 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu, İzmir’de bir ilke imza attı. Bundan sonra yeni işe başlayıp 30 gün primi ödenen sigortalının sağlık aktivasyonu online yapılacak

SGK’dan bir ‘tık’la sağlık aktivasyonu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, yeni işe başlayıp, 30 gün primi ödenerek sağlık hizmeti almaya hak kazanan sigortalıların bir dakikalık işlem için çektikleri çileye son verdiklerini söyledi.
Yeni işe giren sigortalıların sağlık hizmeti alabilmeleri için otomasyon sistemindeki sayfanın açılması için zaman ve para harcamalarına gerek kalmadığını belirten Keskin, şunları söyledi:

İlk uygulama Torbalı’da başladı
“Eskiden sağlık karnesi veriyorduk. Yeni işe giren kişi sağlık hizmeti almaya hak kazandığında ilgili ünitemize başvurup karnesini alıyor, sağlık hizmetinden yararlanmaya başlıyordu. Artık sağlık karnesi uygulaması kalktı. İşe yeni başlayan ve 30 gün primi ödendikten sonra sağlık hizmeti alma hakkı kazanan sigortalının, bu hizmeti alabilmesi için başvurduğu hastanede ya da eczanede TC kimlik numarası girildiğinde bilgisayarda kendisine ait bir sayfanın açılması gerekiyor. Pilot uygulamayı Torbalı’da başlattık. Bu ay sonunda uygulama il genelinde yaygınlaşmış olacak. Sistem oturduğunda kuruma gelen sayısı yüzde 60 azalacak. İşte devrim burada yaşanacak.”

Haberin Devamı

Keyfiyete sendikacı tepkisi
TÜRKİYE Demokratik Ofis Sen İzmir Şube yöneticileri, SGK’da çalışanların aile duzenini, sosyal yaşamını ve psikolojsini bozan keyfi uygulamaları kınadı. Çalışanların yetkileri olmaksızın denetimlere gönderildiklerini, şimdi de çesitli illere yetkisiz bir biçimde sürüldüğü kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: “Mantıksal dayanağı olmayan bu görevlendirmeler sonucunda bir yandan kurumda çalışma barışı zedelenirken diğer yandan da kurum çalışanları ailevi, sosyal, ekonomik ve psikolojik zarar görüyor. Kurum maddi olarak büyük zarara uğratılıyor.”