Ege SGK, yapılandırmayı köylülere de anlattı

SGK, yapılandırmayı köylülere de anlattı

04.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İzmir’deki toplam alacağını 1.2 milyar lira olarak belirlerken, Sosyal Güvenlik Merkezleri (SGM) müdürleri, tahsilat hedefine ulaşabilmek için sahaya indi.

SGK, yapılandırmayı köylülere de anlattı

Bu yöneticilerden biri de, beş ay önce açılan Tire SGM’nin Müdürü Meltem Dilekcan oldu. Köy köy dolaşıp kahve toplantılarıyla tarım ve esnaf Bağ-Kur’lulara seslenen Delikcan, “Gelin borcunuzu öğrenin, taksitle ödeyin, kurtulun. Yeniden SGK güvencesi altına girip emekli olun” çağrısı yaptı.

“Fırsattan yararlanın, sakın kaçırmayın”
Torba Yasa olarak bilinen ve kamunun vergi, prim ve diğer alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa ile ilgili SGK yetkilileri, yükümlüleri bilgindirme toplantıları yapıyor. Tire SGM Müdürü Dilekcan, ziyaret ettiği köylerde kadın erkek yükümlülere haklarını ve yapılandırma sayesinde borcu olan çiftçilere sağlanan avantajları anlattığını söyledi. Sorumluluğundaki Tire ve Selçuk ilçelerinin köylerini dolaşıp, esnaf ya da çiftçi Bağ-Kurlular ile yüz yüze görüşerek, soruları yanıtlayan Delikcan, “Başvuru yapacakların son güne kadar beklemesine gerek yok. Ödemelerin ilk taksidi Haziran ayında başlayacak” uyarısında bulunup, şu bilgileri verdi:
“İzmir’de 165 bin 820 kişinin 2 milyar 408 milyon lira borcunun gecikme borç ve faizlerinin silinmesiyle 1 milyar 200 milyon liranın tahsil edilmesi hedefleniyor. Yapılandırma sayesinde SGK’ya borcu olan çiftçilerimize de çok önemli avantajlar sağlanıyor. Çiftçilerimizin bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz.”