Ege Sinemanın ünlü isimleri Fuar’da festivale geliyor

Sinemanın ünlü isimleri Fuar’da festivale geliyor

24.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR Fuarı’na bu yıl da ünlü yağacak. Fuar kapsamındaki 10’uncu Sinema Burada Festivali’ne Ediz Hun ve Şerif Sezer onur konukları; Beren Saat, Demet Evgar ve Murat Yıldırım ise genç oyuncu konukları olarak katılacak. Buluşma, 15 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat’ta olacak.

Sinemanın ünlü isimleri Fuar’da festivale geliyor

Korku temalı filmler
SİNEMA Burada’nın bu yılki teması korku filmleri olarak belirlendi. Drakula İstanbul’da, Dabbe, Semum, Gomeda, Konak, Ses ve Araf seyirciyle buluşacak. Ünlü yönetmenlerin katılımıyla 2 Eylül’de “Neden Korkuyoruz?” konulu panel de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Ooze Venue, özlenen konserlere başlıyor
İZMİR Bornova’daki Ooze Venue, yeni sezona 9 Eylül’de açılış konseriyle merhaba diyecek. Çirkef, Çalar Saat, Yiğit ve Makarna sahne alacak. Sonra da her yıl olduğu gibi ünlüler buraya akın edecek. 10 Eylül’de Emre Aydın, 17 Eylül’de Gripin, 24 Eylül’de Mor ve Ötesi, 1 Ekim’de Teoman, 8 Ekim’de de pop müziğin sevilen ismi Hande Yener sahne alacak. Gençlik, onlarla büyük coşku yaşayacak.

İzmir’i dünyaya tanıtacak
BALALAYKA ve Hazal gibi sinema yapımlarının ünlü yönetmeni Ali Özgentürk, dünyaca ünlü besteci Bela Bartok’un yaşamından kesitler sergileyeceği filmin çekimlerine İzmir’de başladı. Bela Bartok’u 200’den fazla filmde rol almış, ”Drakula” ve ”Frenkeştayn”da başrol oynamış Amerikalı aktör Udo Kier canlandırıyor. Film tamamlandığında dünyanın birçok ülkesinde aynı anda gösterime girecek, İzmir’i de tanıtacak.

Haberin Devamı

‘Türk müziğine sahip çıkalım’
İZMİR’DE günler öncesinden heyecanla beklenen devlerin buluşmasında kriz çıkmıştı. Muazzez Abacı, kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerde adının Bülent Ersoy’un altına yazılmasını protesto edip son dakikada Fuar’daki konserden vazgeçmişti. Bunun üzerine Bülent Ersoy, Nalan Altınörs, Seçil Heper, Samime Sanay, Mustafa Sağyaşar, Yıldırım Bekçi, Yaşar Özel ve Zekai Tunca, Muazzez Abacı olmadan sahne almıştı. Gecenin mimarı Sinan Kuzucu, projede yer alan tüm sanatçıların birer star olduğunu söyledi, “Benim ve Türk halkının onlardan tek isteği bu gereksiz çekişmeleri bırakıp Türk müziğine en iyi şekilde hizmet vermeleri...” dedi.