Ege Sıra zeytin reformunda

Sıra zeytin reformunda

20.06.2017 - 03:39 | Son Güncellenme:

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alhat, zeytinliklerin imara açılma kararının iptal olmasına sevindiklerini, sıranın zeytin reformuna geldiğini belirtti

Sıra zeytin reformunda

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Zeytinlik sahaların imara açılmasını öngören düzenlemede tepki gören maddelerin tasarıdan çıkarılması konusunda kendilerini dinleyip hak veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.
‘İhtiyaç var’
Alhat, “Üretim reformu” kapsamındaki düzenlemenin sanayinin önünü açmaya yönelik olduğunu ancak zeytincilerde büyük bir endişeye neden olduğunu belirterek, “Bakan Çelik, büyük bir iyi niyetle bizleri dinledi ve zeytincinin bu endişelerine hak verdi. Türkiye’nin üretim reformuna şiddetle ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Doğru yolu hep birlikte konuşarak, anlaşarak bulacağımızı da biliyoruz. Üretim reformuyla birlikte şimdi sıra zeytin reformunda” dedi.
Akhisar’ın zeytinin başkenti konumuna yükseldiğini belirten Alhat şöyle devam etti: “Ankara’da önerilerimizi Bakanımız Faruk Çelik’e gidip anlattık. Çeşitli önerilerde bulunduk. Burada dikkat çekmek istediğimiz konu şu. Bakan Çelik ve Müsteşarımız Yazıcı bizi dinledi, görüşlerimizi aldı. Bakan Çelik, bu ülkenin sanayiye ihtiyacı olduğu gibi zeytinciye de, zeytine de ihtiyacı olduğunu vurguladı. Üreticinin, çiftçinin, zeytincinin hissettikleri neyse onu söyledi. Tasarı geri çekildi ve o maddelerde çıkarıldı.”