Ege Sistem yüzünden laf işitiyoruz

Sistem yüzünden laf işitiyoruz

30.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan, “Asfalt ihalesindeki sorunlar nedeniyle Urla kazılmış durumda. Vatandaş, bilmiyor ki. Urla Belediyesi’ni Allah kahretsin, diyor” sözleriyle sıkıntılarını anlattı

Sistem yüzünden laf işitiyoruz



Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Büyükşehir Yasası nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirirken, yeni dönemde yine aday olacağını sinyallerini verdi. Milliyet Ege’ye önemli açıklamalarda bulunan Karaosmanoğlu, Büyükşehir sınırları içerisinde oldukları için hizmet akışında sıkıntıları olduğunu vurguladı, “Toplam 8 zabıta memurumuz var. Bu kadroyla Urla ile baş etmek mümkün değil. Ana arternerin sorumluluğu Büyükşehir’de. Fakat oralarda da Büyükşehir zabıtası yok. Ben bu duruma Büyükşehir Yasası ile düştüm. İlçenin her yanı kazılmış durumda. Vatandaş, ihalede sorun çıkmış, İzbeton ile Ankaralı firma arasında problem yaşanmış, bilmiyor ki... Vatandaş, ‘Allah kahretsin bu ilçe belediyesini’ diyor. Halbuki burada Büyükşehir’in suçu yok. Suç, sistemin” dedi.

Haberin Devamı

Ekibimi kuramadım
Belediyede kimseye inisiyatif kullandıramamaktan yakınan Başkan Karaosmanoğlu, yine de personelini suçlamayamadığını vurguladı ve şu değerlendirmede bulundu: “İnsanlar haklı. Başkanı aldılar, 8 ay içeride yattı. Ben bir garip memurum diyor. Bu durumda doğal olarak kimse inisiyatif kullanmaz. Aziz Bey’i eleştiriyorlar, ekibini kuramadı, diye. İtiraf ediyorum, ben de ekibimi kuramadım. Ben yemem, yedirtmem diyorsanız, zaten ekip kuramıyorsunuz.”
İş yapamaz hale geldiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teftişler, mahkemeler, sistemi kilitlemiş durumda. Başkan yardımcılarımdan birisi, ‘Başkanım, biz şu dönemi paçamızı kaptırmadan kurtaralım, yeter’ dedi. Bu mantıkla nasıl iş yapılabilir? Bu baskıya rağmen yine de güzel işler yapıyoruz. Şu EXPO’yu bir kazanalım, Yarımada o zaman uçar. Sadece Urla değil, Karaburun, Seferihisar, büyük hamle yapar. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte Yarımada büyük patlama yapacak.”

Haberin Devamı

Tamam mı, devam mı?

Karaosmanoğlu, yeni dönemde yine belediye başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki sorunumuza ise şu yanıtı verdi: “Urla’nın hangi konuda nereye ulaşacağını görüyoruz. Sıkıntılar yok mu? Var elbette. Yavaş yavaş aşıyoruz. Biz bu dönem içerisinde geçerli not aldık mı almadık mı, değerlendirme yapmalıyız. Şimdiden adaylık konsunda çok hevesli arkadaşlarımız var. Bu mahkeme olayı var ya, herkes umudunu ona bağlamış. Başkan nasılsa hapse girecek, meydan bize kalacak diye düşünüyorlar. Urla için hizmete devam etmek istiyorum.”