Ege Siyasete sakın bulaşmayın

Siyasete sakın bulaşmayın

04.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyasetle ilgilenerek hata ettiğini söyleyen Yaşar, “Turgut Özal iktidara gelince intikam aldı. Siyasetten çok zarar gördüm” dedi

Siyasete sakın bulaşmayın

İzmir’in en deneyimli sanayicilerinden Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, iş dünyasına ‘siyasete bulaşmama’ çağrısında bulunarak “Benden baba nasihati olsun. Çünkü ben siyaset mağduruyum” dedi. Yaşar ayrıca, İzmir’de bilgi ve diyalog eksikliği olduğunu belirterek sanayicilerin arasında arkadaşlık olmamasını da eleştirdi. 12 Eylül Askeri Darbesi’nden sonra, 1983 yılında emekli Orgeneral Turgut Sunalp’ın kurduğu ‘Milliyetçi Demokrasi Partisi’ni (MDP) İzmir’in önde gelen iş insanları ile açıkça desteklediklerini hatırlatan Selçuk Yaşar, “MDP’nin iktidar olacağına kesin gözüyle bakıyor ve her platformda görüşlerimizi açıkça dile getiriyorduk. Seçimde, Turgut Özal iktidara gelince benden ve tüm İzmir’den intikam aldı. Bira yasağı getirdi, et ithalatını, süttozu ithalatını serbest bıraktı. Pınar Et ve Pınar Süt o dönemde ciddi sıkıntılar yaşadı. En son intikam da Mesut Yılmaz döneminde alındı. Benim bankama el koydular. Kısacası ben siyasete bulaştım, büyük ceza aldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmirli’ye eleştiriler
Gelişme için eğitim ve bilgi akışının önemine dikkat çeken Yaşar, “Bir de yaşadığınız yerden çıkıp dünyayı görmek gerekiyor. İzmir’in en büyük sorunu bence budur. İzmir’de bilgi yok. İzmirli şehirden çıkmıyor, dünyayı gezmiyor. Avrupa’da ne oluyor, Türk Devletleri’nde neler yapılıyor, gidip görmek, anlamak lazım. Ancak İzmirli öyle değil” dedi.