Ege Siz güzelleştikçe para puanınız artsın

Siz güzelleştikçe para puanınız artsın

21.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de hizmet vermeye dokuz yıl önce Balçova’da başlayan Murat Birinci Hair Club&Güzellik Merkezi, hem kadın hem de erkeklere hitap ediyor.

Siz güzelleştikçe para puanınız artsın

Gelişen teknolojinin yakından takip edildiği merkezde zayıflama, cilt yenileme, power plate, botoks, dolgu uygulamaları, kalıcı makyaj, SPA, saç bakımı ve kuaförlük hizmetleri veriliyor. İmaj değiştirmek isteyenlerin adresi olan merkezde yeni bir uygulama da başladı. ”Siz güzelleştikçe para puanlarınız artsın” sloganıyla başlatılan uygulamada, özel bir kartta biriken parapuan sistemi geliştirildiğini söyleyen merkezin işletmecisi Murat Birinci, şu bilgileri verdi: “Yeni uygulamamız müşterilerimiz tarafından ilgi gördü. Bunun yanında bir yeniliğimiz daha var. Kuaförlük alanında çıkardığımız yeni bakım ürünleri ile markalaşarak, Murat Birinci markası ile tescillemeye de başladık.”


Cildinize özen gösterin
Kış aylarında soğuk ve kirli hava cildimize son derece zarar verir. Bu nedenle doğru bakımı yaparak, cildi kış şartlarına karşı korumak gerekiyor. Farklı özelliklere sahip ciltlere uygulanması gereken kuralları uzmanlar şöyle sıralıyor: Ciltler; hassas, kuru, karma, yağlı, olgun ve lekeli olmak üzere beş başlıkta toplanır. Kışın hassas ciltlere, şişkinliği saklayacak ürünler; kuru ciltlere ise nem oranını artıracak ürünler uygulanmalı. Karma ve yağlı ciltler için siyah noktaların azalmasını, gözeneklerin sıkışmasını, cilt yağlarının dengelenmesini sağlayacak ürünleri tercih edilmeli. Olgun ciltler için kırışıklıklarla savaşmaya
yardım edecek ürünler tercih edilmeli. Lekeli ciltlerde, teni açarak
lekelerin azalmasını sağlayacak güneş koruyucu faktörlerin kullanılmasına dikkat etmelidir. Cildinizin özelliğini öğrendikten sonra, bu önerileri
dikkate alırsanız güzelliğinizi her daim muhafaza etmiş olursunuz.


Bayramı sağlıklı geçirmenin yolları
Kurban Bayramı’nda yemeğe dikkat edilmesi uyarıda bulunan Dereli Sağlık Merkezi diyetisyeni Aslı Kınsız, şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, mide rahatsızlığı gibi sağlık problemi olanların bu konuda hassas davranması gerektiğini söyledi, şunları ekledi: “Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalı. Aksi takdirde “Gut hastalığı” riski artar ve tüketilen fazla miktardaki proteinin sindirilmesi sonucunda oluşan artıkların zararlaştırılması için karaciğerimize gelen bu fazla yük, bayram boyunca karaciğerimizi yorar. Bu yükün vücuttan uzaklaştırılması için de böbreklerimiz daha fazla çalışmak zorunda kalır.
Et, posalı bir yiyecek olmadığından aşırı miktarda tüketimi sonucunda da kabızlık problemi ile karşılaşmak mümkün. Ayrıca artan kolesterol, damarlarda birikerek tıkanmalarına neden olur. Öte yandan bu bayramda tüketilen şekerli besinlerden gelen enerji harcanamayacağı için direkt vücutta yağ olarak depolanır”


Epilasyon öncesi uyarı
Dereli Sağlık Merkezi, hastalarını; sağlık açısından Prof Dr. Tuğrul Dereli, hormonal olarak da endokrinoloji Uzm Dr. Didem Dereli tarafından incelenmeden lazer epilasyon uygulamasına yönlendirmiyor. Kıl artışında hormonal etkilerin öncelikle araştırılması gerektiğini belirten uzmanlar, şöyle konuştu: “Bu, lazerl epilasyonun daha başarılı, daha uzun soluklu olmasını sağlar. Kliniğimizde, lazer tipi ve dozu da dermatoloji ekibince ayarlanıyor. Sağlık ve güzelliğin uzman ellerde olması gerektiğine inanıyoruz.”