Ege Sobaların cefasını sokaklar çekiyor

Sobaların cefasını sokaklar çekiyor

10.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sıcak küller yüzünden yanarak kullanılamaz hale gelen binlerce çöp konteyneri ciddi bir maddi kayba neden olurken, yanan çöplerin çevreye zararı ile yol açtığı hava kirliliği de kent için ayrı bir tehdit unsuru oluyor...

Sobaların cefasını sokaklar çekiyor

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, vatandaşlara, çöp konteynerlerine sıcak kül atmamaları çağrısında bulundu. Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bahar aylarında boyayıp tamiratlarını yaptığı konteynerler, kış aylarında sıcak kül atanlar tarafından yakılıyor. Vatandaşlardan alınan vergilerle satın alınan metal konteynerler tekrar boyanıp tamir edilirken; plastik olanlar hurdaya atılıyor.

Bütçeye ciddi bir yük
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kış aylarında sıcak küller nedeniyle konteynerlerin yakıldığını ve bunun belediye bütçesi için önemli bir yük olduğunu kaydetti. Başkan Tartan, vatandaşların konteynerleri kullanırken daha dikkatli olması gerektiği belirterek, özellikle sıcak küllerin konteynerlere atılmaması konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Soğutulması gerekiyor
Vatandaşlardan toplanan vergiler ile satın alınan binlerce konteynerin kış aylarında kullanılamaz duruma getirildiğini ifade eden Başkan Tartan, “Vatandaşlar sobalardan çıkan külleri soğutmadan konteynerlere atıyor. Plastik konteynerler kısa sürede eriyip kullanılamaz duruma geliyor. Bahar ve yaz aylarında boyanıp tamiratları yapılan metal konteynerler ise kış aylarında vatandaşların dikkatsizliği nedeniyle zarar görüyor. Metal konteynerlerin bakımları yapılırken, plastik konteynerler eridiğinden bir daha kullanılamıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çöp kamyonları için saatli bomba

Sıcak küllerin çöp kamyonları için de sorun olduğuna değinen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, için için yanan küllerin fark edilmemesi durumunda çöp kamyonlarının da yanma tehlikesi bulunduğunu ifade etti. Daha önce bu nedenle kamyonların yanarak zarar gördüğünü kaydeden Tartan, şoförlerin dikkati sayesinde araçların kurtulduğunu söyledi.