Ege Şöhretler geçidi

Şöhretler geçidi

09.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pınar KSK, Aliağa Petkim, Anadolu Efes ve Türk Telekom’un yer aldığı Türkiye Kupası C Grubu’nda basketbol şöleni bugün başlıyor. Basketbolseverler Mehmet Okur, Ersan gibi ünlülerle buluşacak

Şöhretler geçidi

İzmirliler, bir kez daha basketbol ziyafetine konuk olacak. Aliağa ENKA Spor Salonu’nda bugün başlayacak Spor Toto Türkiye Kupası (C) Grubu maçları, gerçek bir basketbol şölenine sahne olacak. Hedefini Euroleague’de Final Four olarak belirleyen ve son yılların en ciddi kadrosunu kuran Anadolu Efes, Beko Basketbol Ligi’nin zirve adaylarından Türk Telekom, bu sezon “ilk dört” parolasıyla yola çıkan Pınar KSK ve kadrosunu yenileyen ev sahibi Aliağa Petkim, üç gün sürecek maçlar sonunda ilk ikiye girip, 8’li final biletini almak için kıyasıya mücadele edecek.

Ege’ye yıldız yağacak
Turnuvada Anadolu Efes’in NBA patentli yıldızları Vujacic ve Ersan Ilyasova ile Avrupa basketbolunun önemli oyuncularından Savanovic, Ilievski, 2.17’lik dev pivot Barac, Urguaylı Batista ilk resmi maçlarına çıkacak. Türk Telekom’da ise Utah Jazz’de forma giyen Mehmet Okur, Litvanyalı Jasaitis, geçen sezon Aliağalı sporseverlerin sevgili olan Kambala sahne alacak. Pınar KSK’nin en önemli kozu Chatman olurken, ev sahibi Aliağa’da yeniler Toolson, Ratkovica, Miller, Qvale ve Ersin Görkem vitrine çıkacak. Basketbolseverler, NBA patentli Ilyasova, Mehmet Okur gibi oyuncuları izleme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

TÜRK TELEKOM
Telekom’un en büyük bombası NBA patentli Mehmet Okur oldu. Wright, Washington, Kambala ve Jasaitis gibi Türk basketbolunu tanıyan isimlerin yanına Muratcan Güler, Nedim Yücel ve Bekir Yarangüme’yi monte etti.

ALİAĞA PETKİM
Aliağa Petkim, bu sezon öncesi Play Off’u hedefleyen bir kadro oluşturdu. Oyun kurucu Ratkovica, guard Toolson, uzunlar Qvale ve Miller’ın yanı sıra ligin önemli şutörlerinden Ersin Görkem ve yerli uzun olarak da Ümit Sonkol alındı.

ANADOLU EFES
Anadolu Efes, hem adını hem kadrosunu yeniledi. Antrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki lacivert beyazlılar, NBA’den Ersan İlyasova ve Sloven yıldız Vujacic’in yanı sıra Savanovic, Barac, Ilievski, Batista ve Kinsey ile eski oyuncusu Ermal Kurtoğlu ve Doğuş Balbay’ı transfer etti

En değerli oyuncu
Mehmet Okur, NBA’deki lokavt nedeniyle Türk Telekom’a geldi. Milli basketbolcumuz, Aliağa’daki turnuvada İzmirli basketbolseverlerin huzuruna çıkacak.

Gelişim: 54 Vestel: 59

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nin açılış maçında Gelişim Koleji, kendi sahasında Vestelspor’a 59-54 yenilmekten kurtulamadı. Gelişim Koleji Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın ilk periyodunu 14-10, ilk yarısını 25-23 galip tamamlayan konuk takım, üçüncü periyodu 45-35 önde geçti. Son periyotta toparlanan ev sahibi Gelişim Koleji farkı bir ara 3 sayıya kadar indirmesine rağmen müsabakadan 59-54 yenik ayrıldı.

Kupadaki maç programı
BUGÜN
A.Petkim-Pınar KSK (15.30)
A.Efes-T.Telekom (18.00)
YARIN
A.Efes-Pınar KSK (15.30)
A.Petkim-T.Telekom (18.00)
SALI
Pınar KSK-T.Telekom (15.30)
A.Petkim-A.Efes (18.00)