Ege Söke’deki outlet mağazaları zinciri İzmir’e de uzanacak

Söke’deki outlet mağazaları zinciri İzmir’e de uzanacak

15.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın sayılı tekstil markalarının fabrika satış mağazalarını bir araya getiren ‘outlet mağazaları’, zincire dönüşüyor.

Söke’deki outlet mağazaları zinciri İzmir’e de uzanacak

Aydın Söke’de; Ege-1, Ege-2, Namlı ve Vimtaş alışveriş merkezlerinde, toplam 72 işyerinde 700 kişinin istihdam edilmesi, Susurluk’a ve Muğla’ya da model oldu.
Proje sahibi Karakaşlar firması, Susurluk ve Muğla’nın ardından İzmir Çiğli’de de zincirin bir halkasını oluşturacak. Genel Müdür Kemal Karakaş, “Projeye 2003’te başladık. Bugün, yalnızca Bodrum Karayolu’ndaki mağazalarımızda 56 işyeri bulunuyor. Özellikle yaz aylarında, her birinde 10 kişi çalıştığı düşünüldüğünde, sağladığı istihdam açısından önemi daha iyi anlaşılır. 2009’da, İzmir Çiğli’de de 22 mağaza kapasiteli outlet alışveriş merkezini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Outletlerde, yeni sezon, seri sonu, ihraç fazlası ve defolu olmak üzere dört ayrı ürün grubu bulunuyor. Seri sonu ürünler, yeni sezon ürünlerinden yüzde 30-60, ihraç fazlası ve değerlendirme ürünler yüzde 40-60, defolu ürünler ise yüzde 50 indirimli satılıyor. Outlerlerdeki markalardan bazıları şöyle: Yards, Özdilek, Ustop, Rodi, Adilışık, LTB, Little Big, Crispino, Hatemoğlu, Neyir, Desa, Dufy, D’S Damat, Converse, Puma, Pierre Cardin, Fashion Friends, De Facto, Last Loop, Reebok.


Atatürk OSB’de, ikinci kuşağa liderlik eğitimi
İzmir Çiğli’de, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (ASAD), Çiğli Rotary Kulübü ve Soyak işbirliği yaptı. Bölgedeki firmaların ikinci kuşak temsilcilerine liderlik eğitimi verildi. Yönetim danışmanları Memiş Yılmam ve Yılmaz Altaş’la psikolog Yalçın Kireççi, kriz ortamında şirketlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini anlattı. ASAD Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Talay, “Yarına daha profesyonel nasıl adım atabileceklerini öğrendiler. İletişim becerilerini de geliştirdiler. Zira, kriz ortamında varlığımızı ve üretimlerimizi devam ettirebilmek için onlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
İZMİR Milliyet


Kadın dayanışması da ekonomik krize yenildi
İzmir’de 26 yaşındaki Seda Gökdal, kredi çererek oto yıkamacılığına girmiş, çalışanlarını da kadınlardan seçmişti. Devraldığı işyerindeki tüm erkekleri çıkarak adını duyuran Gökdal, ekonomik krizle sarsıldı. Genç işkadını, “9 kadın kenetlenmiştik. Gece-gündüz büyük hırsla çalışıyorduk. Ancak, ekonomik kriz bizim sektörümüzü de vurdu. İşler iyice azalınca ödemelerimi yapamaz hale geldim, ucuz bir fiyata devretmek zorunda kaldım. Devirden sonra tüm bayanların işine son verdiler, en çok buna üzüldüm” diye konuştu.
BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA