Ege Solak’a oy veren CHP’lilere ihraç

Solak’a oy veren CHP’lilere ihraç

16.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Belediye başkanlığı seçimlerinde grup kararına rağmen Metin Solak’a oy veren ve seçilmesini sağlayan CHP’li üç meclis üyesi için ihraç kararı verildi

Solak’a oy veren CHP’lilere ihraç

Çiğli’de belediye başkanlığı seçiminde grup kararına aykırı olarak Metin Solak’a destek verdikleri gerekçesiyle disiplin kuruluna sevkedilen meclis üyeleri; Muhlis Yıldırım, Önder Özdemir ve Mesut Akın, oyçokluğuyla CHP’den ihraç edildi. İl Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Esat Aslan, incelemeler sonucu, parti tüzüğüne göre üyeleri ihraç etmeye karar verdiklerini açıkladı.
Aslan, üyelerin, parti tüzüğünün ‘Programa ve tüzük kurallarına aykırı davranmak, partide aldıkları görev ve sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak, parti adaylarına karşı veya başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışmak’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle ihraç kararının alındığını söyledi.

Nalbantoğlu’nu suçladılar
Muhlis Yıldırım, “Kararın adaletli olmadığını, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun baskısıyla alındığını düşünüyorum. Gerekirse mahkeme kararı ile 32 yıllık partime döneceğim” dedi. Önder Özdemir de sonucu kınadığını belirterek, şöyle konuştu: “Yüksek Disiplin Kurulu’na başvuracağım. Orada sonuç alamazsam mahkemeye gitmeyeceğim.” Mesut Akın ise, “İl başkanımızın seçim sürecindeki beceriksizliği ve süreci yönetememesi yüzünden bu noktaya gelindi. Kendi hatalarını bize ödettiler” dedi.