Ege Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

17.05.2017 - 05:09 | Son Güncellenme:

Üçüncü dönem Belediye Başkanlığı yapan Hasan Ergene, yaptığı hizmetlerle ilçeye yeni bir kimlik kazandırdı. Çevre yolu hastane, OSB ve Barış Manço Kavşağı çalışmalarını anlattı, “Özellikle hastane Soma’yı cazibe merkezi haline getirecek” dedi

Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

MANİSA ilçeleri arasında AK Parti’nin en kıdemli yerel yöneticisi olan ve 3. dönem Belediye Başkanı seçilen Hasan Ergene, bu süre içinde Soma’ya kentleşme bakımından yeni bir kimlik kazandırdı.

Haberin Devamı

Yapılan planlamaların tamamında hazır bulunan ve bakanlıklarla ilgili koordinasyonda gecesini gündüzüne katan Ergene, halkın yanısıra mahalle muhtarlarının da gözbebeği oldu.

Geçen günlerde yapılan ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma protokolü ve muhtarların katılımı ile yapılan toplantıda konuşan Ergene, çevre yolu, hastane, OSB, Barış Manço Kavşağı çalışmalarını anlattı. Ergene, bu arada Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni halka şikayet etmeyi de unutmadı.

Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

Beşyol rahatlayacak

Çevre yolunun 80 milyonluk büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan Ergene, şu vurguları yaptı:

“İlçemizde 15 yılda çok önemli projelere imza atıldı. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımızın katılımı ile 80 milyonluk çok büyük bir yatırım olan çevre yolumuzun önemli kısmını açtık. Bu hizmetle beraber Soma’dan transit geçiş ve Termik Santrale kömür taşıyan kamyonları çevre yoluna almış olduk. Eksiklikler var, kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Savaştepe Kavşağı ile yeni devlet hastanemiz önündeki kısmı da açarak, trafiği rahatlatmış olacağız.”

Haberin Devamı

Devlet hastanesinin hizmete girdiğini belirten Başkan Ergene, “Devlet hastanesi hizmete başladı. Belediye olarak biz de destek veriyoruz. Hastanemiz 100 milyon liraya mal oldu. Bu, Somamız için çok önemli yatırım.

Sadece Soma’ya değil, adeta bölgeye hitap eden bölge hastanesi gibi yakın civarımızdaki ilçelere de hizmet verecek. Hastanemiz, Soma’yı cazibe merkezi haline getirebilecek önemli yatırımlardan biri” dedi.

Başkan Ergene, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘OSB’de sıkıntı yok’

“Organize Sanayi Bölgesi, Somamız için çok önemli yatırım. Hem hükümetimiz hem belediyemiz hem de ticaret ve sanayi odamız, Ege Linyitleri İşletmemiz, Termik Santrali Müdürlüğümüz el birliği ile bu işi çözmeye çalışıyoruz. Kamulaştırmanın yüzde 75’ini tamamladık. Yüzde 25’lik kısmı için de mahkemenin kararını bekliyoruz.

OSB yönetiminin hesabında 3 milyon lira nakit para var. Mahkeme kararının ardından bu para da ödenmek suretiyle, kamulaştırma işlemi tamamlanacak. Biz, bu sürede boş durmuyoruz. Mahkeme çalışmalarını sürdürürken, biz de belediye olarak parselasyon işlemini üstlendik. İmar işlerinde görevli arkadaşlarımız taslak olarak burada işlemleri yapmaya başladı. Sanayi ve ticaret odası ile yakın ilişki içindeyiz.”

Haberin Devamı

Büyükşehir’i şikâyet etti

“Soma Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekliyoruz” diyen Başkan Ergene, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin halkı isyan noktasına getirdiğini dile getirdi. Ergene, şunları söyledi: “Kışın kırsal mahallelerimizde yapılan içme suyu ve kanalizasyon yatırımları, şehir merkezinde de bölgesel ısıtma yatırımları, halkımızı bezdirir noktaya getirdi. Cuma pazarının bile yerini değiştirmek zorunda kaldık. Sorun çözülür mü diye bekledik. Bizim doğrudan müdahalemize Büyükşehir izin vermiyor.”

Yanan okulun onarımı için 20 bin liralık destek

Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

SOMA’DA, 13 Aralık 2016’da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda yangın çıkmış, binanın çatısı hasar görmüştü. Okul Aile Birliği, Belediye Başkanı Hasan Ergene’yi makamında ziyaret etti, okuldaki hasarın tamiri için destek istedi. Başkan Ergene de, onarımda kullanılmak üzere kiremit, kereste, çimento, çatı sacı, kum ve boya gibi yaklaşık 20 bin lira değerinde malzeme desteğinde bulundu. Ergene, “İlçemizin merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları yapılmaktaydı. Yangının çıktığı sırada eğitimin olmaması büyük bir faciayı önlemişti. Çatısı büyük hasar gören okulumuza destek vermek bizlerin tabii ki görevi” dedi.

Haberin Devamı

Bahar şenliği muhteşemdi

GELENEKSEL olarak düzenlenen, “Soma 2. Bahar Şenlikleri” muhteşem geçti. Belediye Başkanı Hasan Ergene, Garnizon Komutanı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, Soma AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Şeref Kavruk, protokol ve vatandaşlar etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Şenlikte, trap, bisiklet yarışı, uçurtma şenliği, geleneksel olimpik ok atışı, akıl oyunları, oryantiring yarışması, Kafkas ekibi ile mehteran gösterisi, atlı okçular-atlı değnek oyunu ve güreş gerçekleştirildi. Daha sonra dereceye girenlere ödül verildi.

Haberin Devamı

Başkan, eğitimcilere kütüphane hediye etti

SOMA Belediye Başkanı Hasan Ergene, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçede öğretmenler adına Canlar İlköğretim Okulu’na ‘kütüphane’ yaptırdı. 30 öğrenci kapasiteli ve içinde iki bin kitap bulunan oda, aynı zamanda sınıf olarak da kullanılabilecek şekilde ayarlandı. Başkan Ergene, “Öncelikle kütüphanemiz hayırlı olsun. Göreve geldiğimiz günden bu yana, hükümetimizin izlemiş olduğu eğitim politikalarını destekler nitelikte, eğitim camiamızın sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Belediye olarak bir milyon 750 bin lira değerinde 18 derslikli bir okul yaptık. Birçoğunun da yapılmasına vesile olduk. Ayrıca, tamir işlerini de yerine getiriyoruz. Kısacası, eğitimle iç içe bir belediyeyiz” dedi. Ülke genelinde birçok belediyenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, eğitimcilere promosyon hediye aldığını kaydeden Ergene, “Biz hediye yerine onların adına kütüphane yaptırdık, teslim ettik. Böylelikle bütçemizi doğru yönlendirdik, eğitime katkıda bulunduk. Ayrıca öğretmenlerimize de hediye vermiş olduk. Bütün öğretmenlerimizin gününü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

2 bin üreticiye 76 tür organik sebze tohumu

SOMA’DA, tarımsal üretime destek olmayı amaçlayan belediye, üreticilere organik tarım konusunda farkındalık yaratma düşüncesiyle ilk adımı attı.

Soma Ziraat Odası çiftçi kayıt sisteminde sebze üreticisi olarak kayıtlı olan, yaklaşık 500 üye ile toplam 2 bin üreticiye muhtarlar aracılığıyla domates, biber, dolma biber ve patlıcan olmak üzere 76 çeşit organik sebze tohumu dağıtıldı.

Bu çalışmayla insan, çevre ve hayvan sağlığına duyarlı, güvenli tarımsal yöntemlerle yetiştirilmiş bitkilerden üretilen yerli sebze tohumlarının geleceğe aktarılması ve bu bilincin yaygınlaştırılması hedef alındı.

Soma, Ergene’yle değişimi yaşıyor

Bu konteynerde 700 kitap var

SOMA’NIN Yağcıllı Mahallesi’ndeki ortaokul, kütüphaneye kavuştu. Doğuş Grup ve belediyenin katkılarıyla gerçekleşen açılışa, Kaymakam Ahmet Altıntaş, AK Parti Soma İlçe Teşkilat Başkanı Şeref Kavruk, Garnizon Komutanı J. Yzb. Oruç Fevzi Kara, E.L.İ. Müessesesi Müdürü Hakkı Duran, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup katıldı. 700 kitabın bulunduğu konteyner kütüphaneye öğrenciler üşümesin diye klima da takıldı.