Ege ‘Sorunları ortak akılla çözüyoruz’

‘Sorunları ortak akılla çözüyoruz’

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Sorunları ortak akılla çözüyoruz’

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha yaşanabilir bir kent yaratmak amacıyla ilçede faaliyet gösteren STK temsilcileriyle buluştu, “En güzel projelere hep birlikte imza attık” dedi.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı, ilçede faaliyet gösteren 132 sivil toplum kuruluşunu Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde buluşturdu. Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı çalıştayda, Bornova’nın gelişmesi ve vatandaşların daha güzel bir çevrede yaşaması için fikirler üretildi. Toplantıda; ‘Sivil Toplumda Stratejik İletişim’, ‘Sivil Toplum ve Proje Yönetimi’, ‘Sivil Toplum ve Kaynak Geliştirme Stratejileri’, ‘Gönüllülük Yönetimi ve Sivil Toplum’, ‘Sivil Toplumda İyi Örnek: Herkes İçin Ruh Sağlığı Derneği Deneyimi’ başlıklarında uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.

Ortak akıl ilkelerine dayanarak çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Atila, “Birlikte daha yaşanabilir, daha çevreci, daha hayvan dostu, engellilere karşı daha duyarlı, toplumun her kesiminin kalkınmasına katkı sağlayan, farklı bileşenleri buluşturan bir anlayışı hakim kılmak için çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

Fikir alışverişi yapıldı

Bornova’nın 450 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük olduğunu belirten Atila, “En özel projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız fikir alışverişleriyle ortaya çıkardık. Gelecek günlerin planlaması, ihtiyaç haritasının belirlenmesi için bir araya geldik. İlçemizin sorunlarını ortak akılla, birlikte çözüyoruz” diye konuştu.