Ege Sosyal Güvenlik köylere giriyor

Sosyal Güvenlik köylere giriyor

31.07.2010 - 00:00 | Son Güncellenme:

SGK Bergama Merkez Müdürlüğü ekipleri; Bergama, Dikili ve Kınık’ta 170 köye gidiyor, vatandaşlara haklarını anlatıyor, hizmet veriyor, bilmediklerini cevaplıyor

Sosyal Güvenlik köylere giriyor

Bilgisayar teknolojisini en üst seviyede kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, şimdi de köylere açılıyor. Planladıkları 24 SGK şubesinden 10’unu hizmete açtıklarını, vatandaşa daha etkin hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten İl Müdürü Mustafa Keskin, henüz resmi açılışını yapmadıkları SGK Bergama Merkez Müdürlüğü’ne Remzi Aybuğa’nın atandığını söyledi. Bergama Merkez Müdürlüğü’nün, Dikili ve Kınık’a da sosyal güvenlik hizmeti vereceğini kaydeden Keskin, şöyle devam etti:

Uygulama il çapına yayılacak
“Artık bu üç ilçemizden; sigortalılık, emeklilik gibi herhangi bir işlem için vatandaşımızın İzmir’e gelmesine gerek kalmadı. Halk hem zamandan hem yol parasından kazandı, işinden geri kalmaktan kurtuldu. Şimdi bu merkezimiz pilot bir proje gerçekleştiriyor. Merkez Müdürü Aybuğa, her akşam saat 9 gibi Bergama’nın bir köyüne giderek vatandaşlara hizmetlerimiz ve haklarıyla ilgili bilgiler veriyor. Sigortalılık, emeklilik, sağlık haklarını anlatıyor. İlk etapta üç ilçede 170 köye gidilecek, sonra proje il çapına yayılacak.”
Keskin, köylülerin, geçmiş yıllardaki ürün satışlarını belgelendirmeleri halinde geriye dönük tescil işlemi de yaptıklarını ifade etti, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer köylümüz geçmişte örneğin süt sattığı mandıradan ya da başka bir ürününü sattığı yerden bize teslim ettiğine dair belge gösterirse geriye dönük tescil işlemi yapılıyor, emekliliği için şans doğuyor.”