Ege Sosyal konutlar için yetki değişikliği

Sosyal konutlar için yetki değişikliği

10.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Sosyal konutlar için yetki değişikliği

Çeşme Belediye Meclisi, 5 Mart tarihinde belediyeye ait bazı parsellerin, emlak vergi değerleri esas alınıp Rüzgarlıkent Konut Yapı Kooperatifi’ne tahsisi için başkana yetki verilmesi kararının, kanuna aykırı yönleri olduğu gerekçesi ile kaldırılmasına oy birliği ile karar verdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yetki verilmesi kararında bazı hukuki sıkıntıların olduğunu dile getirdi. Belediye hukuk müşavirinin yetkinin kaldırılması ile ilgili yazdığı müzekkerede yer alan ifadelere değinen Başkan Oran, şöyle devam etti:

‘İki katlı düşünüyoruz’

“Kooperatif kurucularının, ilgili kanun ve yönetmeliğin belirlediği şartları taşımadığı, kooperatife yeni kaydedilecek üyelerde aranacak şartların yönetmeliğe uygun olmadığı, tahsisin salt emlak vergi değeri üzerinden yapılmasının yasalara aykırı olduğu, Büyükşehir ile herhangi bir koordinasyon kurulmadığı, mahalli gazetelerde gerekli ilanın yapılmadığı, tahsis ile ilgili yetkinin meclis tarafından encümene verilmesi gerektiği gibi gerekçeler mevcut. Sosyal konutları, kanunlar çerçevesinde hayata geçireceğiz. Konutları iki katlı olması taraftarıyım, deneyeceğiz. Eğer bize çok vakit kaybettirecekse tek katlı yapacağız.”

Haberin Devamı

Toplatıda ayrıca, hasta nakil aracı, cenazelerde kullanılmak üzere ikram aracı, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere talep ettiği bir adet binek, bir adet panelvan aracın satın alınıp teslim edilmesi de kararlaştırıldı.