Ege Sporun başkenti Bornova

Sporun başkenti Bornova

23.07.2017 - 05:38 | Son Güncellenme:

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’ni kente kazandıran Bornova Belediyesi, vatandaşları ve amatörleri de unutmadı. 60 spor kulübüne 1 milyon liraya yakın nakdi yardım yapıldı. Naldöken ve Işıkkent’e de iki yeni semt sahası kazandırıldı...

Sporun başkenti Bornova

2016 yılında İzmir’e kazandırdığı Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’nde ev sahipliği yaptığı Göztepe’nin ve Bornova Beckerspor kadın basketbol takımlarının şampiyonluğuyla gururlanan Bornova Belediyesi, Bornovalıları ve Bornovalı amatörleri de unutmadı. 60 spor kulübüne 1 milyon liraya yakın nakdi yardım yapıldı, Naldöken ve Işıkkent de bu çalışmalarla iki yeni semt sahası kazandı.

Haberin Devamı

9 branşta binlerce spor kursiyeri

Bornova Belediyesi, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, cimnastik, taekvando, aerobic-pilates olmak üzere dokuz branşta açtığı kurslarla kadın-erkek, genç-yaşlı-çocuk binlerce Bornovalıya spor yapma imkanı sunuyor. Bu anlamda 2017 yılının ilk altı ayında verilen kurslardan 8.788 Bornovalı yararlandı. Ayrıca doğa tutkunları için her hafta doğa yürüyüşleri organize edildi.

Türkiye dereceleri

Sporun başkenti Bornova

Bornova Belediyespor Futbol A Takımı, İzmir Süper Amatör Lig Beyaz Grubu Şampiyon olarak bitirdi. U10’dan U21’e kadar 10 yaş grubunda mücedele eden diğer futbol takımları da hem liglerde hem de özel organizasyonlarda pek çok başarı elde etti. Basketbol A Takım Bölgesel Lig Türkiye 3. olarak TB2L’de mücadele etme hakkı kazandı. (U16) ve (U13) Alt Lig İzmir Şampiyonu oldu. Bornova Belediyesporlu voleybolcular Minikler B, Küçükler A, Yıldızlar A-B, Gençler A olmak üzere beş kategorideki yarışmacı takımları ile boy gösterirken, Yıldızlar B takımı İzmir Şampiyonu oldu. Voleyboldaki mücedele ise Genç, Yıldız, Küçük ve Minik Kızlar kategorilerinde yapıldı. Yeşil beyazlı Minik Kız Takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 3.’lüğünü kazandı.

Haberin Devamı

İlçenin adı Avrupa’da

Bornova Belediyesi’nin bireysel branşlardaki sporcuları Bornova’nın adını sadece Türkiye’ye değil Avrupa’ya da duyurdu. Pelin Gökçe Yüksel, Şubat ayında Antalya’da düzenlenen 2017 Turkish Open G2 Taekwondo Şampiyonası Genç Bayanlar 63 kiloda Avrupa 3.’sü oldu. Nazlı Hilal Özbek, Mart ayında Alanya’daki organizasyonda Ümit Bayanlar Türkiye 3. lüğünü elde ederken, Melike Özkan ile Musa Çetin Adana’da yine Türkiye 3.’sü olma başarısını gösterdi. Semra Yıldırım ise Üniversiteler Türkiye Taekvando Şampiyonası 2.’lik kürsüsüne çıktı. En başarılı branşlardan biri de cimnastik oldu. 15-16 yaş kadınlarda, Mart ayında Mersin’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Yıldız ve Genç Kız takımları ise Nisan ayında Konya’da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldu.