Ege Stat rezaleti

Stat rezaleti

20.09.2010 - 00:50 | Son Güncellenme:

Dev tesisin zemininin tarlayı andıran görüntüsü, bedavacıların çokluğu, stada giriş ve çıkışta yaşanan sıkıntılar Bucaspor-Galatasaray maçını gölgede bıraktı

Stat rezaleti

Bucaspor, Beşiktaş’tan sonra Galatasaray’a da tek golle boyun eğmenin üzüntüsünü yaşarken, Atatürk Stadı’nın zemininin tarlayı andıran görüntüsü, bedavacıların çokluğu, stada giriş ve çıkışta yaşanan sıkıntılar gündeme damgasını vurdu. G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard, “Sahanın zemininin çok kötü olduğunu dile getirmek istiyorum”, Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Saha vıcık vıcık. Burası aslında saha falan değil” diyerek yaraya parmak basarken, televizyon ve yazılı basındaki yorumlarda da Atatürk Stadı’nın zemini ön plana çıktı, “Bu ne rezalet” görüşü ağırlık kazandı.

26 turnikenin 13’ü çalışıyor
“Maçlarımızı Buca Arena’da neden oynamak istediğimizi şimdi herkes daha iyi anlamıştır” diyen Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, Atatürk Stadı’nın zemininin 10 üzerinden 2 bile alamayacağını ifade etti. 26 turnikeden sadece 13’ünün düzgün çalıştığını, seyircinin stada zar-zor girdiğini, çıkarken zorluk çektiğini vurgulayan Bektur, “Taraftar açısından durum felaket. Bileti ne zaman alırsa alsın kimse yerine oturamıyor. Ulaşım açısından avantajları olsa da, koskoca kompleksin sadece iki girişi var. Yayıncı kuruluş ve medya mensupları da çeşitli zorluklar yaşıyor” dedi.

Kapılara bodyguard konuldu

Beşiktaş maçında tribünlerde 10 bin kaçak olduğunu belirten, Galatasaray randevusunda 17 bin bedavacı bulunduğu şeklindeki yorumlara ise katılmadığını belirten Bektur şunları söyledi: “Kapalı tribün ve kale arkasında derin boşluklar vardı. Polisler, özel güvenlik elemanları, yayıncı kuruluş çalışanları, medya mensupları ve diğer görevlileri çıkarsanız, seyirci sayısı 32-33 bini geçmez. Bu da 4-5 bin açık olduğu anlamına gelir ki, bu İzmir gibi yerde bence başarı. Her kapıya bodyguard koyduk, bu kadar becerebildik. Bizim için daha iyi bir tecrübe oldu.”

Haberin Devamı

Sabri Sadıklar: İklim şartları
İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Atatürk Stadı’nın zemininin bu yaz yaşanan aşırı sıcak ve rutubetten kötü olduğunu söyledi. “İnönü Stadı da, Diyarbakır Atatürk Stadı da kötü” diyen Sadıklar, “Bunun nedeni iklim şartları. Sadece bizde değil, başka ülkelerde de sorun var. Mesela Real Madrid’in maçlarını oynadığı Santiago Barnebeu’nun zemini de kötü durumda. Yağmurlar başladıktan sonra zemin düzelecek. Pazartesi gününden itibaren çim zemini yoğun bakıma alacağız. Stada giriş çıkışlarda yaşanan sorunun turnike sisteminden kaynaklandı” diye konuştu.