Ege Sualtındaki gizli cennet

Sualtındaki gizli cennet

18.05.2009 - 01:25 | Son Güncellenme:

Balıkesir, Muğla ve Çanakkale kıyıları, zengin sualtı bitki örtüsü, keşfedilmeyi bekleyen batıkları ve mağaralarıyla sualtı tutkunlarının gözde dalış yerlerinden

Sualtındaki gizli cennet

Kırmızı mercanlarla dikkat çekiyor
TARİHİ miras ve mavi bayraklı plajlarıyla dünya turizminin yükselen yıldızı konumundaki Türkiye, sahip olduğu sualtı güzellikleriyle de öne çıkıyor. Ege Bölgesi’nde; Balıkesir, Muğla ve Çanakkale kıyıları, zengin sualtı faunası, keşfedilmeyi bekleyen batık ve mağaralarıyla sualtı kaşiflerinin ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Bir rivayete göre kayıp kıta Atlantis’in de yer aldığı Ayvalık, sahip olduğu kırmızı mercanlarla da benzerlerinden daha ayrıcalıklı konumda tutuluyor.

Haberin Devamı

Rengarenk süngerler, gemi kalıntıları
DATÇA Yarımadası, irili-ufaklı adacıklar etrafında, 10-40 metre arasında köpekbalığı, yunus, Akdeniz foku, kovuk içlerinde 3-4 müreni bir arada görme imkanı sunuyor. Marmaris, çeşitli antik kalıntıları ve 52 dalış noktasıyla dikkat çekiyor. Dünyanın sayılı sualtı müzelerinden birini barındıran Bodrum, mağaraları, rengarenk süngerleri ve 100 metreyi geçen doğu duvarıyla dalış cenneti olarak gösteriliyor. Gökçeada ve Bozcaada da gemi kalıntılarıyla öne çıkıyor.