Ege Sukabağı yetiştirecekler

Sukabağı yetiştirecekler

19.04.2017 - 03:43 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu tarafından yürütülen ‘Kampüsten Sofraya’ projesi kapsamında öğrenciler kendi yetiştirdikleri ürünlerle ‘Hasat Şenliği’ düzenledi.

Sukabağı yetiştirecekler

Topluluk üyeleri, elde ettikleri ürünlerle kısır hazırladı, katılımcılara ikram etti. Etkinlikte ayrıca yeni bir sosyal sorumluluk projesinin de ilk adımı atıldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri ile ERKE Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engelli öğrencileri, ortaklaşa sukabağı üretimi yapacak. Zihinsel engelli öğrencilere tarımsal terapiyle katkı yapılacak. Etkinliğe Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca ve ERKE Özel Eğitim Merkezi’nden bir grup zihinsel engelli öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

‘Kazandırıyoruz’

Prof. Dr. Mustafa Bolca, “Bizim burada gerçekleştirdiğimiz üretim süreci var. Engelli kardeşlerimizi de topluma kazandırmayı, sosyalleştirmeyi, üretime entegre etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca üniversitede okuyan öğrencilerimize engellilik bilincinin aşılanmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Bolca, herhangi bir kâr amacı gütmediklerini sözlerine ekledi.