Ege 'Süper Lig'in zamanı geldi'

'Süper Lig'in zamanı geldi'

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Süper Ligin zamanı geldi

Süper Lig’i Play Off’ta iki yıldır kıl payı kaçıran kırmızı lacivertliler, yeni sezona yeni hedeflerle hazırlanıyor. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “Yetiştirici kimliğimizle bu yıl bir üst ligin kapısını açacağız. Takımı iyi kurup hedefi yakalamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Süper Ligin zamanı geldi

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu sezon içerisindeki başarısını bir üst lig ile taçlandırmak isterken Play Off kapısından döndü. İki senedir üst üste averajla Play Off’tan dönen kırmızı lacivertlilerin Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Milliyet Ege Spor Servisi’ne konuk oldu. Gelecek sezon için planlarını ve oyuncu transferlerini paylaşan teknik patron, “En büyük gücümüz oyun sistemimiz oyun planımız. Süper Lig’i fazlasıyla hak ediyoruz. Bu eşiği aşmak için hazırız” ifadelerini kullandı.

- Transfer çalışmalarınız ne şekilde ilerliyor? Takıma uygun oyuncuları hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?

Biliyorsunuz hâlâ yabancı oyuncu almıyoruz. Takıma, bünyene uyacak şekilde Türk oyuncuları da seçmek lazım. İyi dediğin oyuncu için bütçe çok yüksek olabiliyor. Dar bir havuzdan seçiyoruz. Bize gelmek isteyen çok futbolcu var ama bize uyacak olan futbolcu önemli. Bu sene birçok oyuncu gerek Mirkan olsun gerek Murat olsun insanlar için kapalı kutuyken bizde değerli hale geldiler. Çok büyük performans gösterdiler. Anlaşmalarımızda tabi ki bir yıllık anlaşıyoruz. Bunu biraz değiştireceğiz bu sene. İki yıl yapalım biraz daha artıralım diyoruz. Çünkü piyasaya çıkan futbolcu aslında buradan ayrılmak istemiyor ama ister istemez dışarıdaki vitrin onların kafasını karıştırıyor. Biz de zorla kimseyle anlaşamayız. Talip olduğumuz oyuncular var, gelmek isteyenler var. Bir de bizim talip olduğumuz oyuncular basında çıktığı an başka taraflardan da gündeme geliyor. Altınordu talipse bir şey vardır diyorlar. Rakam yükseliyor. 15 gün önce biriyle görüştüğümde rakamlar gerçekten normalin çok üstündeydi. Şampiyonluğa oynayacağız. İyi bir takım kuracağız ama başka takımlar gibi parayı şuna verelim, bu kadar verelim gibi yapma lüksümüz de yok.

Haberin Devamı

- Erce gitti. Berke ve Barış kesin gider mi? Ne düşünüyorsunuz? Onlar giderse arkalarından gelen çocuklar var mı?

Erce gitti. Barış ve Berke için dışarıdan da talipler var. İçeriden de var. Erce gibi Berke’de büyük ihtimalle gidebilir diye düşünüyorum. Belki Barış’la, Kerim bu sene kalır. Şuan mevcut kadromuzda genç kalecilerimiz var. Berke’de giderse bünyemize uyacak bizimle beraber çıkış yapabilecek bir kaleci arıyoruz.

Haberin Devamı

- Niğde Belediyespor’a şark hizmetine gidecek oyuncular belli mi?

Biz yarışırken yetiştiriyor, geliştiriyoruz. Böyle olunca bazı oyuncularımız zorluklar yaşıyor. Onun için Niğdespor’la bir anlaşma yaptık. Orayı aldık. Bazı oyuncuları orada oynatıp ya devre arası ya da sezon sonu A takıma taşımak istiyoruz. Her şeyi daha çok geliştirerek devam edeceğiz. Bende kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gelişmezsem, değişmezsem olmuyor bu iş.

Oğulcan ve Alican sakatlanmasa bu sezon oynardı. Recep zaman zaman oynadı. Ali Mert’in oynadığı zamanlar oldu. Bir yerden bu oyuncuları tamamlamamız gerekiyor. Şimdi bu çocuklar çok kolay A takıma çıkmayı elde ettiler. Dışarıdaki o zorlukları yaşamadan A takıma çıktılar. Bir anda buraya geldiler. Süreç böyle gelişti. Bizde deneyerek, yaşayarak öğreniyoruz. Bununla ilgili düşüncemizden doğdu Niğdespor’u almak. Belki önümüzdeki yıllarda futbolcularımız bu geçişi yaparak A takıma gelecekler. U19 Lig’inde şampiyon olduk. U18 Ligi’nde de Türkiye şampiyonu olduk. Ama bu çocukları biz bu ligde nasıl oynatalım. Karşılarında yabancıların çok olduğu takımlar var. Yarışmak da durumundasınız. Genç oyuncuları oynatmayı çok istiyorum ama oyuncunun kası kaldırmıyor. Yük biniyor sakatlanıyor. Arada tabi ki çıkıyor ama bu sakatlıklar bizi biraz etkiledi.

Haberin Devamı

- Kerim Alıcı kesin düzeldi mi?

Kerim Alıcı bu sene sezon başı başlayacak. Kerim oynamış olsaydı transferde en çok konuşulan isim olacaktı. Sakatlık gibi bir talihsizliği oldu. Ama hala onunla ilgili Süper Lig’den talep var. Çünkü ülkemizde baktığınızda sağ bek sıkıntısı var. Bir iki sene içerisinde yabancı sınırından dolayı yerli futbolculara dönüş olacak. Futbol takımları bununla ilgili plan yapıyorlar.

- Mevcut kadronuzu koruyabildiniz mi?

Erdoğan, Sivas’a gitti. Serkan’la görüştük yollarımız ayrıldı. Deniz’le anlaşmadık. Uğur gitti. Kerim Avcı’nın mukavelesi devam ediyor. Murat’la görüştük onun bir iki yerden talibi vardı ancak o kalmayı tercih etti. Bir de dediğim gibi dışarıdan talip var diye görünüyor ama dışarıda da o kadar büyük paralar verilmiyor. Oyuncu da maddi açıdan biraz fark olacaksa ben neden düzenimi bozayım, hocam belli kulübüm belli diyor. Giden bir sene sürmeden geri dönmek istiyor. Kadro anlamında her sene bu zorluğu yaşıyoruz. Mesela biz 3. Lig’den, 2. Lig’e çıktığımızda dört beş oyuncu aldık ama takımın şablonunun bütününü oraya taşıdık. Şimdi kadroyu tam hazırlıyorsun gidenlerle bir daha baştan yeni takım yapmak zorunda kalıyorsun. En az iki sene veya üç sene sözleşme yapıp bunun önüne geçmek istiyoruz. Mirkan’ı aldığımda herkes beni eleştirdi. Mirkan nasıl olacak gol atamaz dediler. Ama görüyorsunuz. Bazı oyuncularla da diyorsunuz ki bir yıllık anlaşalım zaten parasını alıyor. Burada mutlu, huzurlu. Başka bir yere gideceğini planlamıyorum ama adamları öyle bir hale getiriyoruz ki, kendisi bile kendini dev aynasında görüyor.

Haberin Devamı

- Sayın Başkan Mehmet Bey’in vizyonu, sizin de teknik gücünüz ve sevgiyle yaklaşımınızla büyük bir güç olduğunuza inanıyoruz. Bu sinerjiyle daha neleri gerçekleştirmek istiyorsunuz? Altınordu’yla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Altınordu da 6. yılım. Hepsi de dolu dolu geçti. Özellikle Spor Toto 1. Lig’de yetiştirici kimliğimizi hep ön planda tutmaya çalıştık. Çok enteresan iki sezondur Play Off’un kapısından üçlü averajla dönüyoruz. Aslında o işi yapmamız gerektiğini, bunun zamanının geldiğini söyleyebilirim önümüzdeki sezon. Biz şöyle bir handikapla başlıyoruz. Birçok kulübün takım maddi değeri, finansal değeri yüksek. Belediye desteği de var. Biz başta başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın bize sağladığı finansal maddi imkânlarla bir bütçe yapıyoruz. Herkesin beklentisi alttan çocukların gelip biran önce oynaması yönünde. Ama o kadar kolay olmuyor. Sabretmek gerekiyor. Cengiz’le, Çağlar’dan sonra beklentiler çok arttı ama Barış bu sene vitrine çıktı. Erce çıktı, Berke çıktı. Kerim çıkabilirdi. Bunlarla beraber hedefi zorluyoruz. Bu sene baştan iyi takımı kurup hedefi yakalamak istiyoruz. Bu ligi aşmak istiyoruz. Süper Lig’de tabi ki işimizin zor olacağını herkes söylüyor. Biz zoru seviyoruz. Ben onu da başaracağımıza inanıyorum. En büyük gücümüz oyun sistemimiz, oyun planımız. Ben geçen sezon başı 7 tane hazırlık maçının 6’sını Süper Lig’le yaptım. Eşiğimizi seviyemizi görelim diye. Tabi ki hazırlık maçı bir ölçüt değil ama en azından bir şeyler yapabildiğimizi gözlemleyebiliyoruz. Oynadığımız futbolun Süper Lig’de daha çok ön plana çıkacağını, bize daha da değer katacağını, futbolcularımızın o motivasyonla performanslarının daha da yükseleceğini düşünüyorum. Onun için bu ligden artık üste çıkmak istiyoruz. Tabi ki genç oyuncularımızın da gelişmesi gerekiyor. Bu projeler kapsamında bu sene aramıza kattığımız Hüseyin Atakan var. Onun da potansiyeli yüksek. Ben onu 15 yaşından itibaren biliyorum. Denizlispor’un U15 takımındaydı. İster istemez her kulüpte altyapıdan çıkan oyuncunun A takımda oynama şansı olmuyor. Denizli’de düşme kaygısıyla birçok transfer yaptı. Ziya gibi Kappel gibi oyuncular vardı, Hüseyin Atakan şans bulamadı. Bizde genç bir oyuncuyla hem başarıya koşmak hem de oyuncuyu da projemiz çerçevesinde vitrine koymak istiyoruz. Böyle oyuncuları takibimiz devam ediyor.

- Seyit Mehmet Özkan’la sözleşmeniz yaşam boyu mu? Başka bir yere gitmeyi düşünmüyor musunuz?

Kendisiyle aramızda gönül bağı var. Gelen teklifler elbette oluyor. Süper Lig’den de geldi. Ancak teşekkür edip reddettim. Yaşam boyu sözleşmemiz var da diyebiliriz. Hayalimin A Milli Takım teknik direktörlüğü olduğunu kendisi de biliyor. Bir nevi beni de vitrine çıkaran Seyit Mehmet Özkan’dır. Bana bu şekilde teklifler gelince o da gurur duyduğunu söylüyor. Aramızdaki frekans çok özel. Bugüne kadar bir tane bile kavgamız olmadı. Ben zaten kavgacı bir karakter değilim ama inanın 12 yıldır belki bana sinirlendiği olmuştur ama asla bunu yansıtmadı. Bugüne gelmemde çok büyük katkısı vardır bana. Hayata dair şeyler öğreniyorum. Mehmet Bey gerçekten çok zeki ve akıllı bir insan. Çok farklı düşünüyor. Son zamanlarda zaten A takımdan çekti kendisini bize bıraktı. İnanıyor, güveniyor bize. Bilgi anlamında tabi ki danışıyoruz ona. Karşılıklı insanların birbirine güvenmesi, aklına güvenmesiyle alakalı bu durum. Çünkü biz Türk toplumu olarak kalple seviyoruz. Ama aslında beyinle sevmek lazım. Duygusal bağ ile bağlandığın zaman hatalarını da görmüyorsun. Ama beyinle sevdiğin zaman bu iş daha farklı oluyor. Akıl giriyor işin içine. Kendi yuvamız kendi evimiz gibi burayı büyütmeye çalışıyoruz. Avrupa’ya futbolcu göndermek, Süper Lig’e çıkmak, genç değerleri milli takım sayısında artırmaya çalışmak gibi hedeflerimiz var.

- Yeni transferler dışında Alican gibi Oğulcan gibi altyapıdan katılımlar olacak mı?

Altyapıdan tabiki besleneceğiz ama bazen şöyle bir şey oluyor. İyi niyetli bir şekilde A takıma alayım diyorsun oyuncuyu, geri dönüşte sıkıntı yaşıyorsun. Bunu deneyerek, yaşayarak gördük. Oyuncu kendini A takım futbolcusu gibi görmeye başlıyor. Oraya gönderince değişiyor. Bir de öyle bir şey ki altyapıda kime sorsanız benim A takımda oynamam lazım diyor. Bu kadar kolay görüyor. Ben inanın onlardan daha çok onları oynatmak istiyorum. Yeter ki oynayacak potansiyeli olsun, ben hepsini oynatayım. Ama öyle değil. Bir de oynadığımız lig zor. Marka değerini de korumak gerekiyor. Kötü giderken nasıl toparlarım sıkıntısı yaşıyorsun ileride. Ama o gençte o potansiyel varsa 17 yaşında da oynar. Cengiz’in 16 yaşında oynadığı gibi.

- Hakemlerin Altınordu’nun aleyhine daha kolay düdük çaldığına dair bir izleniminiz var mı?

Kötü düşünmek istemiyorum. Olabilir ama ben hep onu da yenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun önüne çok da geçemiyorsunuz. Biz istiyoruz ki sahada futbolumuzu oynayalım. Oyunun gereklerini yapalım. Ben bunun için çalışıyorum. Rakip vakit geçiriyorsa göster kartını. Türkiye’de asla görmedim. Mesela mağlup takımın kalecisi asla tedavi görmez sahada. Ama galip takımın kalecisi kalkar tedavi görmek ister. Dakika olmuş 85 bunu yapıyor. Avrupa’da maç seyrediyorum. İmreniyorum onlara. Bizde sahtekârlık diz boyu. Atıyor kendini kıvranıyor. Avrupa’da adama faul yapılıyor, düşüyor, kalkıyor, oynamaya devam ediyor. Bizde galipse sağlıkçıyı çağırıyor, mağlupsa hemen kalkıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım.

‘Şampiyon takım kuracağız’

- Altınordu Süper Lig’e hazır mı? Yol haritanız nedir?

İki senedir kıl payı kaçırdığımız bir Play Off var. Aslında ben ilk ikiden çıkmayı hedeflemiştim ekibimle birlikte. Mehmet Bey’e bile bunu alıştırmıştık. Ama ne yazık ki başaramadık. Bu sene tabi kadro kalitemizi artırmamız gerekiyor. Giden gelen oluyor. Belirlediğimiz oyuncular var. Görüşme yaptığımız oyuncular var. Şuan süreç biraz daha yavaş işliyor piyasada çok yüksek rakamlar döndüğü için. Kendi bünyemize uygun futbolcular transfer edip sezona iyi girmek istiyoruz. Bize aşkla, isteyerek gelen oyunculardan biz maksimum performansın bile fazlasını alıyoruz zaten. Yaptığımız transfer politikası yavaş yavaş devreye girecek. En az 7-8 tane oyuncu alacağız. Hedefimiz bu sene şampiyon olmak. Ona göre bir takım kuracağız. Güzel bir takım yaratıp ipi göğüslemek istiyoruz. Bence artık zamanı geldi.

A takımda yer bulan genç oyuncu sayısı: 16

- Berke ÖZER (Toplam 450 dk, görev aldığı müsabaka sayısı: 5)
- Ali Emre YANAR (Toplam 51 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 1)
- Ozan Can ORUÇ (Toplam 40 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 1)
- Yusuf ACER (Toplam 2694 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 31)
- Recep YEMİŞÇİ (Toplam 1340 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 18)
- Kerim ALICI (Toplam 997 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 12)
- Ali Mert AYDIN (Toplam 339 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 8)
- Yusuf Yalçın ARSLAN (Toplam 405 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 8)
- Barış ALICI (Toplam 2556 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 33)
- Alican ÖZFESLİ (Toplam 712 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 22)
- Oğulcan ÜLGÜN (Toplam 731 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 14)
- Musa Caner AKTAŞ (Toplam 410 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 9)
- Muhammet Rıdvan ÖZDEMİR (Toplam 399 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 10 )
- Enis DURAK (Toplam 144 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 6)
- Fatih AKTAY (Toplam 512 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 21)
- Onur DEMİR (Toplam 13 dk, görev aldığı müsabaka sayısı : 1)

Genç oyuncuların en çok mesafe katettiği maçlar

- Rizespor (0) - Altınordu (3) : 121703
- Altınordu (3) -İstanbulspor (1) : 117182
- Altınordu (2) - Balıkesirspor (1) : 118133
- Ankaragücü (0) - Altınordu (2) :118288

Kamp programınız nedir?

9-23 Temmuz’da Erzurum’dayız. 3 tane maç yapacağız. Birinci hazırlık kampını burada tesislerimizde yapacağız. Sonra Erzurum’a gideceğiz.