Ege Süt üreticileri Soyer’le görüştü

Süt üreticileri Soyer’le görüştü

04.08.2018 - 23:11 | Son Güncellenme:

Süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin süt taban fiyatı açıklamalarının ardından fiyat konusunda yaşanan belirsizlikleri değerlendirmek amacıyla KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün Soyer’le bir araya geldi.

Süt üreticileri Soyer’le görüştü

Süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin süt taban fiyatı açıklamalarının ardından fiyat konusunda yaşanan belirsizlikleri değerlendirmek amacıyla KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün Soyer’le bir araya geldi. Soyer, “Ulusal Süt Konseyi 27 Temmuz günü yapılan sektör toplantısında, Ağustos ayından geçerli olmak üzere üreticinin eline geçecek süt fiyatını 1.70 TL olarak belirlemiştir. Yapılan son açıklama ile 27 Temmuz’da tüm sektör paydaşlarının katıldığı toplantıdan çıkan sonuçlarla örtüşmüyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Üreticilerin yanındayız’

Başkan Soyer, toplantıya katılan konseye üye örgütlerin başkanlarıyla yapılan istişarelerde, üreticinin eline geçecek olan süt fiyatının 1.70 TL olduğu ile ilgili mutabık kalındığının altını çizdi, “Örgüt payları ile ilgili, üreticinin eline geçecek 1.70 TL’lik taban fiyatı üzerinden, bölgelere ve örgütlere göre ayrıca belirlenecek. Süt üretimi için alın teri döken tüm üreticilerimizin yanındayız” diye konuştu.