Ege Sütün başkenti Guinness’te

Sütün başkenti Guinness’te

08.05.2018 - 00:09 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında 3 bin 410 çocuk aynı anda süt içerek adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. Başkan Kafaoğlu, “Sağlık için süt içiyoruz” dedi

Sütün başkenti Guinness’te

Süt üretiminde ilk 3 sırada yer alan Balıkesir’de Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği’nin, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği şenlikte 3 bin 410 çocuk aynı anda süt içti, Dünya Çocuk Rekoru kırarak adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdırdı. Kuvayı Milliye Meydanı’ndaki, rekoru tescil eden Dünya Çocuk Rekorları Hakem ve Tescil Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekoru Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu ve protokol üyelerine imzalattı.

Haberin Devamı

Başkan Kafaoğlu, tarımda, et, süt, yumurta üretiminde her zaman Türkiye’de ilk 3 arasında olan Balıkesir’in yeteri kadar tanıtamadığı zenginliklerini el ele vererek Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

1 dakikada içildi

Kafaoğlu, çocuklara da seslendi, “Atatürk ülkeyi siz gençlere emanet etti, Cumhurbaşkanımız da seçilme yaşını 18’e indirdi, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimiz ne isterse vermeye hazırız. Sağlıklı kalmak için ne yapıyoruz, süt içiyoruz” dedi. Vali Ersin Yazıcı’da Türkiye’nin en fazla, en kaliteli sütünü üreten Balıkesir’e Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almanın yakışacağını söyledi. 3 bin 410 çocuk aynı anda 1 dakika içerisinde süt içti, rekorun sahibi oldu.